Home » Politică » După demisia lui Gorghiu, vine demisia lui Cristian Bușoi: cine mai părăsește partidul

După demisia lui Gorghiu, vine demisia lui Cristian Bușoi: cine mai părăsește partidul

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 16:06
După demisia lui Gorghiu, vine demisia lui Cristian Bușoi: cine mai părăsește partidul

Demisia lui Cristian Bușoi este a doua plecare din partid, după ce liderul formațiunii, Alina Gorghiu, a demisionat luni. Alți doi lideri au plecat astăzi.

După ce Alina Gorghiu a demisionat de la șefia PNL, se pare ca demisiile din partid se țin lanț. Demisia lui Cristian Bușoi este a doua, urmată de ce a prim-vicepreședintelui Adriana Săftoiu și a secretarului general Ilie Bolojan, anunță news.ro.

Demisiile celor trei lideri PNL vin ca urmare a plecării oficiale a șefei partidului Alina Gorghiu.

Demisiile din PNL sunt urmare a rezultatelor dezastruase de la alegerile parlamentare, iar secretarul general, Ilie Bolojan, și-a asumat în totalitate eșecul, spunând că acesta este datorat mobilizării precare a primarilor PNL.

La rândul său, prim-vicepreședintele Crisian Bușoi a ales să plece din partid, după ce filiala condusă de el a avut cel mai mic rezultat din țară, eliminând județele Harghita și Covasna, fiefuri tradiționale ale UDMR.

Prim-vicepreședintele Adriana Săftoiu nu a comentat decizia de a pleca.

Demisiile din PNL vor fi discutate în ședința de marți a BPN, unde liberalii vor trebui să voteze conducerea interimară până la congresul din 2017.

Potrivit unor surse din PNL, citate de news.ro, există o foarte mare posibilitate ca BPN să decidă ca Alina Gorghiu și Ilie Bolojan să rămână la șefia formațiunii până la elegerile unor noi lideri, anul viitor.

Amintim că, în această dimineață, liderii PNL, printre care și Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Cristian Buşoi, dar şi Vasile Blaga au ajuns la sediul PNL, iar discuția despre demisia șefei PNL a fost subiectul principal al discuțiilor. Totuși, liderii formațiunilor din județe i-au recomandat acesteia să rămână la cârma partidului până la congresul de anul viitor.