Home » Politică » Tăriceanu vrea o dezbatere cu liderii PNL, înainte de alegeri

Tăriceanu vrea o dezbatere cu liderii PNL, înainte de alegeri

George Stanciu / 05.12.2016, 15:06
Tăriceanu vrea o dezbatere cu liderii PNL, înainte de alegeri

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, că îi invită pe liderii PNL la o dezbatere televizată ”asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi”, susținând că evenimentul ar trebui să aibă loc înainte de alegeri, pentru a-şi atinge scopul.

”Lansez o provocare către PNL: să facem o dezbatere asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi şi cum sunt ele reprezentate în România. Sigur, colegii mei şi cu mine din partea ALDE, şi din partea PNL rămâne să-şi hotărască PNL cine este cel mai potrivit pentru astfel de dezbatere să le susţină punctele de vedere”, a afirmat Tăriceanu, în cadrul unei conferințe de presă, arată news.ro.

Întrebat când ar vrea să aibă loc o astfel de dezbatere, co-preşedintele ALDE a spus că termenul ideal ar fi ”săptămâna aceasta”, deoarece după alegeri, o astfel de discuție nu și-ar mai atinge scopul.

În acest context, el a criticat Partidul Național Liberal, pe care l-a numit ”un partid aflat în derută”, deoarece duce lipsă de lideri.

Tăriceanu a dat și o serie de exemple despre care el consideră că denotă ”non-liberalismul” de care dă dovadă PNL: faptul că liberalii nu au susţinut moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună; opoziţia partidului la iniţiativa de creare a unei autorităţi unice de interceptări care să fie controlată de parlament; respingerea de către liberali a iniţiativei de scoatere a preşedintelui României din circuitul de numire a procurorilor şefi, dar și desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Primăria Capitalei.