Home » Știri » Alegeri parlamentare 2016 – Iohannis reiterează, de Ziua Anticorupției, îndemnul de a merge la vot: Votați, corupția ucide!

Alegeri parlamentare 2016 – Iohannis reiterează, de Ziua Anticorupției, îndemnul de a merge la vot: Votați, corupția ucide!

George Stanciu / 09.12.2016, 14:00
Alegeri parlamentare 2016 – Iohannis reiterează, de Ziua Anticorupției, îndemnul de a merge la vot: Votați, corupția ucide!

Pe fondul viitoarelor alegeri parlamentare din 2016, Președintele Klaus Iohannis a transmis din nou, cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Corupţiei, un îndemn către alegători de a vota, susținând că lupta anti-corupţie trebuie să continue, amintind cuvintele rostite după tragedia din clubul Colectiv: ”Corupţia ucide”.

”Mesajul cel mai important pe care vreau să-l dau românilor e unul clar şi simplu: dragi români, mergeţi la vot! Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră. Indiferent dacă aveţi opţiune sau încă nu aveţi opţiune, e important să mergeţi să votaţi. S-a spus în aceste zile că această campanie nu a reuşit să emoţioneze, să producă o emoţie, cum au reuşit altele. Totuşi, ziua votului produce emoţie. Duminică mergem şi alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere  importantă. Este important pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună, este important pentru că trebuie împreună să construim o Românie puternică, prosperă. Absenteismul nu este niciodată o soluţie în ziua votului. În democraţie, alegătorul devine activ şi participant numai în ziua votului. Nu rataţi, dragi români, această oacazie, mergeţi să votaţi, chiar dacă vă hotărâţi în ultimul moment pe cine să votaţi!”, a afirmat președintele Iohannis, citat de news.ro.

Alegeri parlamentare 2016: mesaj important pentru lupta anticorupție

Şeful statului a amintit și de faptul că ziua de 9 decembrie este Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei. ”Corupţia e sărăcie, stagnare, dispreţ pentru cetăţeni, pentru lege. Cum am mai spus-o da, corupţia ucide. De aceea îmi dorec o Românie fără corupţie, de aceea am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupţie, de aceea e forte important ca în România lupta anticorupţie să continue în forţă”, a mai adăugat Iohannis.

”Cred că suntem pe drumul cel bun, dar e important să continuăm şi, ca să continuăm bine, e nevoie să votăm. Vă aştept duminică la vot”, a încheiat preşedintele Klaus Iohannis, pe fondul viitoarelor alegeri parlamentare 2016.