Home » Politică » Alegeri parlamentare: Alina Gorghiu a votat pentru ”normalitate” și ”speranță”

Alegeri parlamentare: Alina Gorghiu a votat pentru ”normalitate” și ”speranță”

Redactia Știri / 11.12.2016, 12:12
Alegeri parlamentare: Alina Gorghiu a votat pentru ”normalitate” și ”speranță”

În cadrul acestui tur de alegeri parlamentare, mai mulți politicieni și-au exprimat opțiunile de vot și au făcut declarații după. Alina Gorghiu, președintele PNL, a zis că votează ca ”un om normal”, nu ”în calitate de om politic”.

Alina Gorghiu,  președintele PNL, a votat, cu ocazia acestor alegeri parlamentare, la Timișoara, la secția de votare de la liceul Carmen Sylva.

Gorghiu a recunoscut că este prima dată când votează în Timișoara și le-a mulțumit celorlalte persoane care se aflau la urne. Ea a mai zis, cu ocazia acestor alegeri parlamentare, că nu votează în calitate de om politic, ci în calitate de om normal, pentru ”normalitate, pentru speranță și nu resemnare, pentru soluții realiste, nu pentru fantezii”.

Alina Gorghiu i-a îndemnat pe tineri să iasă la vot și să-și ia și părinții și prietenii la vot.

”Este prima dată când votez în Timişoara şi le mulţumesc tuturor că m-au primit bine, este prima dată când votez la Carmen Sylva, liceul unde a terminat mama, e prima dată când votez pentru o echipă atât de bună. Şi nu votez în calitate de om politic, votez ca un om normal astăzi, şi pentru copilul meu, pentru familia mea, pentru apropiaţii mei, pentru toţi oamenii pe care nu aş vrea să îi dezamăgesc pentru nimic în lume. Votez pentu normalitate, pentru speranţă şi nu resemnare, pentru soluţii realiste, nu pentru fantezii. Mi-aş dori foarte mult să văd că şi astăzi orice strategie legată de absenteism este istorie, motiv pentru care daţi-mi voie să fac un apel către toţi tinerii din România să-şi ia la vot părinţii, chiar dacă sunt sau nu hotărâţi, să-şi ia la vot prietenii, iubitul, iubita, vecinii şi să vină să voteze viitorul României aşa cum şi-l doresc, unul normal, unul drept, unul care să le dea şanse de viitor într-o ţară în care poate de multe ori nu au mai văzut un viitor. Le urez succes tuturor şi sper să fie bine, începând de mâine să ne fie mai bine tuturor”, a declarat Alina Gorghiu, la ieşirea de la urne.

Și  Traian Băsescu, Dacian Cioloș, Gabriela Firea, Liviu Dragnea, Victor Ponta și Nicușor Dan au făcut declarații după ce au votat.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.