Home » Știri » Câinii pot avea de acum propriul cont pe o rețea de socializare

Câinii pot avea de acum propriul cont pe o rețea de socializare

George Stanciu / 13.10.2016, 12:00
Câinii pot avea de acum propriul cont pe o rețea de socializare

Dacă vrei un cont pe o rețea de socializare pentru cel mai bun prieten al omului, de acum îți poți aduce câinele în social media.

Știrea vine din Rusia, unde un site de socializare va lansa o platformă dedicată pentru patrupedele ”ce vor” să arăte lumii cum își petrec ziua alături de stăpân. Site-ul principal este Odnoklassniki, sau ”colegi de clasă”, și creatorii acestuia spun că platforma pentru câini este prima de acest fel din lume și că se lucrează în continuare la ea, așa cum relatează Dozhd TV, citat de bbc.com.

Rețeaua de socializare pentru câini se numește DruzhOK, reprezentând o combinație în limba rusă între sintagma ”prieten mic” și cuvântul OK. Acești prieteni ai omului vor avea nevoie de nume, rasă, sex și vârstă pentru a se putea, sau mai bine zis, pentru a putea fi înregistrați pe noul site. Astfel, alți utilizatori ai site-ului vor putea găsi cu ușurință câinii deja aflați în rețea.

De asemenea, DruzhOK va permite și vânzătorilor de mâncare și de accesorii pentru animale să posteze pe rețeaua de socializare, oferind promoții stăpânilor ce și-au înregistrat câinii aici. O astfel de companie este implicată direct în proiect, dar Odnoklassniki accentuează că va continua proiectul chiar dacă sponsorul se va retrage.

Site-ul seamănă destul de mult cu Facebook și permite utilizatorilor să adauge prieteni, să dea like și să comenteze la fotografii. Stăpânii câinilor trebuie să își înregistreze și propriile detalii pe site, și să conecteze contul principal, de pe Odnoklassniki, cu cel nou, făcut pentru patruped.

Reacția din media arată un interes real în proiect, chiar dacă în sfera online există și o serie de reacții cinice cu privire la modul în care a fost făcută reclamă acestui nou site. Unii speră că un astfel de site i-ar putea ajuta pe cei care își pierd animalul.