Home » Știri » Cumințenia Pământului: Dragnea vrea ca Cioloș să facă publice toate demersurile

Cumințenia Pământului: Dragnea vrea ca Cioloș să facă publice toate demersurile

George Stanciu / 10.10.2016, 15:24
Cumințenia Pământului: Dragnea vrea ca Cioloș să facă publice toate demersurile

Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat îi cere public premierului Dacian Cioloş să publice toate documentele ce vizează negocierile şi achiziția operei Cumințenia Pământului a lui Constantin Brâncuşi.

”Eu îl rog (n.r. – pe Dacian Cioloş) să facă public, ca să nu mai primească din partea noastră sesizare cu scrisoare deschisă, limitele mandatului care a fost stabilit pentru negociatorii pentru această piesă (n.r. – Cumințenia Pământului) într-adevăr foarte importantă. Dacă s-a respectat procedura legală. Să facă publice toate aceste demersuri făcute de Ministerul Culturii la vremea respectivă şi să încerce dacă mai poate să iasă din această campanie care s-a conturat ca o campanie de imagine pentru dumnealui”, a transmis Dragnea, invitat la Antena 3.

Liderul PSD este de părere că subscripția publică cu privire la strângerea de fonduri pentru Cumințenia Pământului nu a fost o decizie corectă.

”Greşeala pe care a făcut-o acuma şi probabil pe care or să o plătească toţi – să acopere acest eşec de subscripţie publică cu punerea banilor din buget, pe care putea să o facă de la început (…), să ajungem în situaţia în care punem noi banii de la Guvern şi continuă subscripţia. Adică daţi un leu pentru guvernul meu. Nu e în regulă. În rest îi doresc succes”, susține Liviu Dragnea, citat de news.ro.

Premierul Dacian Cioloş a transmis, că Guvernul va decide, cel mai probabil în cadrul următoarei ședințe a Executivului, achiziția operei Cumințenia Pământului, după ce proiectul de ordonanță de urgență a fost lecturat inițial în şedinţa cabinetului de miercuri.

”Am avut o primă lectură (în şedinţa de guvern de miercuri – n.r.) a unui proiect de Ordonanţă sau de modificare a Ordonanţei propus de Ministerul Culturii. Probabil că săptămâna viitoare o să vină cu o formă finală”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Guvernul va plăti din bugetul statului aproximativ 10 milioane euro pentru Cumințenia Pământului, iar campania de de donații se prelungește până la 31 octombrie 2019, pentru ca suma cheltuită de stat să fie recuperată pe parcurs.

Proprietarii sculpturii cer suma de 11 milioane de euro, iar Guvernul a anunțat în primă fază că va plăti 5 milioane euro şi că restul de 6 milioane de euro vor fi adunați din donații. Statul nu a reușit să adune din donații mai mult de 1 milion de euro.

Sursă imagine: www.aktual24.ro