Home » Știri » Doi turci și un sirian au fost prinși de Poliția de Frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România

Doi turci și un sirian au fost prinși de Poliția de Frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România

George Stanciu / 07.12.2016, 16:08
Doi turci și un sirian au fost prinși de Poliția de Frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România

Doi turci şi un sirian care au vrut să intre ilegal în ţară au fost prinşi de Poliția de Frontieră din Giurgiu, migranţii fiind transportaţi până aproape de graniță cu un camion condus de un cetăţean turc.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat trei bărbaţi care mergeau pe jos dinspre Bulgaria spre România, încercând să evite controlul de la graniță.

Poliţiştii de frontieră i-au reținut pe cei trei indivizi și au descoperit că este vorba despre doi cetăţeni turci, în vârstă de 31 şi 38 ani, ce mergeau alături de un cetăţean sirian, de 17 ani.

”Cei trei au declarat că s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, într-o parcare din Bulgaria, unde au apelat la şoferul unui camion pentru a-i ajuta să ajungă în apropierea frontierei cu România, de unde urmau să-şi continue călătoria ilegal, spre un stat din spaţiul Schengen. Şoferul camionului i-a transportat până la intrarea în punctul de trecere a frontierei Giurgiu şi le-a indicat o zonă pe unde să meargă pentru a încerca să evite controlul de frontieră”, arată un comunicat de presă transmis de către Poliția de Frontieră, conform news.ro.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-o parcare din apropierea punctului de trecere a frontierei, un cap tractor şi o remorcă, şoferul fiind un cetăţean turc de 57 de ani. Cei trei bărbați au spus că acesta i-a adus, cu camionul, până în apropierea graniței.

Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni, dar și şoferul, urmează să fie predaţi poliţiştilor de frontieră bulgari, pentru continuarea cercetărilor.