Home » Politică » Sebastian Ghiță cere amnistierea celor ce au furat din banii publici [VIDEO]

Sebastian Ghiță cere amnistierea celor ce au furat din banii publici [VIDEO]

George Stanciu / 30.11.2016, 10:45
Sebastian Ghiță cere amnistierea celor ce au furat din banii publici [VIDEO]

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Sebastian Ghiță, membru al PRU și lider informal al partidului, a susținut că dorește o amnistiere penală pentru cei ce au furat din banii publici.

Sebastian Ghiță, care în prezent este anchetat în nu mai puțin de cinci dosare penale, a afirmat în cadrul emisiunii că le va transmite românilor că liderii au nevoie de amnistie penală. Liderul informal al Partidului România Unită arată că ”PRU le va spune românilor verde în față: ne trebuie amnistie fiscală”.

Sebastian Ghiță speră la faptul că PRU va depăși pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament. Astfel, acesta va propune partidului de la putere să emită o ordonanță de urgență pentru amnistia penală, astfel încât să nu existe tergiversări cauzate de un proiect clasic de lege.

Legea amnistiei propusă de Sebastian Ghiță nu este prima tentativă de absolvire de vină a ”penalilor” aflați în Parlament. Astfel, în 2012, un proiect de lege inițiat de Mădălin Voicu și de Nicolae Păun a fost depus, iar acesta va deveni catalizatorul modificărilor făcute Codului Penal în ”marțea neagră” din 2013. Proiectul de atunci includea absolvirea de vină inclusiv pentru faptele de corupție, element vizat de parlamentari. Astfel, legea urma să le ofere amnistie celor condamnați la cel mult 4 ani de închisoare, în timp ce exista și o grațiere colectivă pentru cei care au de executat până la 6 ani de închisoare, arată romanialibera.ro.

Legea de atunci a fost respinsă la aproximativ doi ani după ce proiectul a apărut pentru prima dată.