Home » Știri » Știri externe » Amenințare cu bombă: o aeronavă Lufthansa a fost redirecționată

Amenințare cu bombă: o aeronavă Lufthansa a fost redirecționată

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 10:19
Amenințare cu bombă: o aeronavă Lufthansa a fost redirecționată

O amenințare cu bombă a avut loc în cursul nopții, iar o aeronavă a companiei Lufthansa a fost redirecționată pentru a ateriza în siguranță.

Autoritățile americane au anunțat că o amenințare cu bombă, anonimă, a făcut ca în cursul nopții de luni spre marți, o aeronavă a companiei de zbor Lufthansa să fie redirecționată. Aceasta a decolat din metropola texană Huston și se deplasa spre Frankfurt, dar a fost redirecționată pe un aeroport din New York. Aeronava a aterizat în siguranță, informează Reuters, citată de news.ro.

Zborul 441 avea destinația Frankfurt, dar după aterizarea de urgență, avionul a fost mutat și izolat pe aeroportul John F. Kennedy din New York.

Toți pasagerii au iești în siguranță din aeronavă și au fost cazați la un hotel din zonă, până când autoritățile au percheziționat avionul.

Reprezentanții Lufthansa au precizat că nu sunt destule informații cu privire la această amenințare cu bombă, iar afirmația nu a fost confirmată de aceștia.

După ce autoritățile vor stabili că nu există nicio amenințare cu bombă asupra zborului 441, avionul va decola spre Germania, dar fără pasageri.

Reamintim că, la începutul lunii august, două aeronave belgiene au fost vizate de o amenințare cu bombă și au reușit să aterizeze în siguranță pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Unul dintre zboruri decolase din Oslo si apartinea companiei aeriene scandinave SAS. Al doilea este un avion al companiei marocane Air Arabia.

Un jurnalist belgian aflat la bordul avionului SAS a scris pe Twitter ca pilotul i-a informat, cu 20 de minute inainte de aterizare, ca exista o alerta cu bomba la bord si le-a cerut pasagerilor sa ramana la locurile lor.