Home » Știri » Știri externe » A nins în Deșertul Sahara, pentru prima oară în ultimele patru decenii

A nins în Deșertul Sahara, pentru prima oară în ultimele patru decenii

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 10:52
A nins în Deșertul Sahara, pentru prima oară în ultimele patru decenii

A nins în Deșertul Sahara, pentru prima oara în ultimii 40 de ani, iar zăpada a rezistat, surprinzător, o zi întreagă.

Fotografii publicate pe Twitter din oraşul algerian Ain Sefra, cunoscut ca „Poarta către Deşert”, arată dune roşii de nisipi acoperite cu zăpadă, potrivit news.ro.

La Ain Sefra a nins ultima dată pe 18 februarie 1979, când o furtună de zăpadă a durat numai o jumătate de oră.

De data aceasta, zăpada a rezistat o zi în oraşul Ain Sefra, aflat la 1.000 de metri altitudine și înconjurat de Munţii Atlas.

Fotoreporterul amator, Karim Bouchetata, a imortalizat cu aparatul său de fotografiat imagini incredibile cu zăpadă care a nins în Deșertul Sahara. De această dată, stratul alb a domnit o zi întreagă pe cel mai fierbinte deșert și s-a topit abia a doua zi.

Deşertul Sahara acoperă majoritatea nordului Africii şi s-a confruntat cu schimbări dramatice de temperatură şi umezeală în ultimele sute de mii de ani.

Totuși, dubiile legate de Deșertul Sahara sunt încă mari. Potrivit natureworldnews.com, unele cercetări au arătat că Deșertul era cândva o zonă tropicală verde, înainte de a fi transformar în unul dintre cele mai mari zone deșertice de pe Pământ. Un analist și un expert în fenomene meteorologice a spus că în Sahara a plouat extraordinar de mult și continuu peste 1.000 de ani.

Deşertul Sahara se întinde pe o zonă largă din nordul Africii şi a suferit de-a lungul istoriei modificări de relief şi temperatură. Cu toate că este un deşert foarte uscat, se aşteaptă ca acesta, cu timpul, să devină o zonă verde din nou, cum a fost în urmă cu 15.000 de ani, susţin specialiştii.