Home » Știri » TAROM va intra în restructurare. Un consultant strategic va fi ales în 10 zile

TAROM va intra în restructurare. Un consultant strategic va fi ales în 10 zile

Octavian Palade / 25.10.2016, 16:24
TAROM va intra în restructurare. Un consultant strategic va fi ales în 10 zile

TAROM, compania aeronautică de stat, va intra într-un proces de restructurare de care se va ocupa un consultant strategic, special ales în acest scop, anunță ministrul Transporturilor.

TAROM va trece în curând printr-un proces complex de restructurare, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, la Europa FM, citat de news.ro. În acest scop va fi ales un consultant strategic.

„În următoarele zece zile o să fie confirmat consultantul strategic, care o să fie partenerul nostru”, a declarat Sorin Bușe.

Ministrul Transporturilor a detaliat că rolul consultantului strategic va fi să recomande un alt tip de business pe care să-l practice compania de stat, menit să ducă la reorganizarea rutelor, precum şi la modernizarea sistemului de vânzare a biletelor.  Potrivit spuselor ministrului, TAROM concentrează cursele aeriene în Bucureşti şi apoi le redirecţionează, însă în curând ar putea fi aplicat un alt model, care nu mai implică trecerea prin Capitală.

TAROM este un simbol, spune ministrul Transporturilor

În privința privatizării companiei aeriene, Sorin Bușe a precizat: „Nu se exclude privatizarea, dar fiind vorba de o companie naţională, de un simbol naţional, nu este preferinţa mea personală. Şi pentru mine TAROM este un simbol”.

Referitor la frecventele incidente cu care se confruntă în ultima vreme compania, ministrul Transporturilor a dat asigurări că nu sunt probleme de siguranţă a traficului. Pe de altă parte, sunt anchete în curs  în cazul unui incident mai serios, rezultatul urmând să fie aflat peste trei săptămâni.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuţ Moşteanu a declarat luni, în debutul audierilor din Comisia de Transport din Senat, că TAROM se află într-o situație economică îngrijorătoare.

El a adăugat că va fi necesară o voinţă politică solidă din partea următorului guvern pentru a lua măsuri radicale şi pentru a aşeza compania “pe baze economice reale, adaptate la economia de piaţă din 2017”

În condiţiile în care timp de opt ani compania aeriană a înregistrat pierderi, aceasta se află într-o situaţie financiară îngrijorătoare. Ultimul an în care TAROM a avut profit a fost 2007.

TAROM a înregistrat anul trecut pierderi de 6,1 milioane euro, o diminuare faţă de anul 2015, când a avut pierderi de 25 milioane euro.