Home » Știri » Therme București se disculpă: ”Cel mai probabil, tânărul accidentat nu a respectat regulile de utilizare”

Therme București se disculpă: ”Cel mai probabil, tânărul accidentat nu a respectat regulile de utilizare”

George Stanciu / 28.11.2016, 15:26
Therme București se disculpă: ”Cel mai probabil, tânărul accidentat nu a respectat regulile de utilizare”

Oficialii centrul de relaxare Therme București au transmis, luni, că în urma anchetei interne efectuate în cazul bărbatului accidentat marţea trecută pe un tobogan a reieșit că, cel mai probabil, nu au fost respectate regulile de utilizare ale echipamentelor. Până în prezent, bărbatul accidentat nu a cerut despăgubiri şi nici nu a depus plângere la Poliţie.

Echipamentele respectă toate standardele de funcționare impus de legislație, iar autorizațiile sunt la zi, a afirmat directorul general al Therme Bucureşti, conform reprezentanţilor companiei.

”În data de 22 noiembrie s-a pezentat la cabinetul nostru medical un tânăr împreună cu alţi patru colegi, acuzând o accidentare în unul dintre toboganele noastre. În urma acestui incident i s-a acordat primul ajutor. După ce i s-a acodat primul ajutor i s-a oferit posibilitatea unei ambulanţe şi transportul la o unitate de specialitate. Acesta a refuzat, spunând că o să meargă cu colegii lui care îl însoţeau în complex la un medic prieten”, a arătat directorul general al Therme Bucureşti, Stelian Iacob, în cadrul inaugurării unei noi zone a complexului.

Complexul are 52 de salvamari, aceștia alcătuind cel mai mare corp de salvamari dintr-un astfel de centru din România.

”Noi facem o anchetă internă referitor la acest incident. (…) Pe aceste echipamente s-au dat foarte mulţi oameni, cel puţin jumătate de milion de oameni. Mai degrabă, asta e concluzia în urma analizei, că nu s-a respectat modul corect de utilizare al echipamentelor”, a afirmat reprezentantul centrului Therme.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) au efectuat un control în cursul zilei de vineri și au concluzionat că Therme respectă toate normele de siguranţă, arată Iacob, conform news.ro.

De la inaugurarea centrului și până în prezent au existat mai puțin de 20 de accidentări, însă în mai puţin de jumătate dintre cazuri a fost nevoie de îngrijiri medicale. Majoritatea accidentărilor se produc din cauza nerespectării de către clienți a normelor de siguranţă.

”În urma controalelor autorităţilor a rezultat că Therme respectă toate regulile de sigurnaţă, că nu există muchii ascuţite, urme de spărturi, că nu există niciun fel de problemă”, a spus Iacocb.

El arată că nimeni nu știe cum s-a accidentat bărbatul, chiar dacă există camere de luat vedere peste tot, inclusiv în tobogane. ”Astfel de incidente se întâmplă dacă cei care ne vizitează nu respectă normele de siguranţă”, a mai adăugat Iacob.

Bărbatul accidentat nu a cerut despăgubiri şi nici nu a depus plângere la Poliţie. Conducerea Therme menţionează că nu l-a vizitat pe bărbat la spital, dar că se informează constant cu privire la starea acestuia.

Un tânăr de 30 de ani a fost operat de urgenţă, joi, la Spitalul Militar din Capitală, acesta prezentând o tăietură de şase centimetri lungime în talpă, dar şi două ligamente rupte la piciorul drept.

Tânărul a susţinut că incidentul a avut loc, marţi seara, la un tobogan din complexul de agrement Therme Bucureşti.