Home » Tehnologie & Știinta » Un pescar a postat pe Twitter poze cu capturile lui, care sunt înfricoșătoare

Un pescar a postat pe Twitter poze cu capturile lui, care sunt înfricoșătoare

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 16:36
Un pescar a postat pe Twitter poze cu capturile lui, care sunt înfricoșătoare

Ne place să spunem că știm mai multe despre oceanele noastre decât despre suprafața planetei Marte, deoarece în timp ce credem că avem o idee vagă despre asta, de fapt, știm cam 0,05% din ea.

Imaginați-vă că descoperim o planetă extraterestră care colcăie de viață, dar noi am studiat pe planeta aia o parte cât mărimea Tanzaniei – cam despre asta este vorba când vorbim despre ocean. Dar, acum, mulțumită acestui scafandru de mare adâncime, ne îndreptăm privirea la ceea ce se află, în realitate, acolo jos.

Potrivit sciencealert.com, Roman Fedortsov este un scafandru pescar, care locuiește în orașul portuar Murmansk, Rusia. Acesta a pescuit în Marea Barents, o mare care aparține Oceanului Arctic, iar ceea ce a găsit acolo este de-a dreptul înspăimântător.

Pescuind de-a lungul coastei Arctice, Roman a distribuit pe Twiiter poze cu ceea ce s-a agățat în plasa lui de pescuit. Să spunem doar că știi cum arată peștele undițar – diavolul de mare -, dar este cu totul altceva să vezi unul cum stă în palma omului.

sursa foto: www.twitter.com

Poate vă întrebați de ce toți acești „diavoli de mare” sunt negripe o parte și roșii pe cealaltă? Ei bine, la adâncimea la care stau ei este o culoare perfectă pentru a se putea ascunde de prădători. Aceste creaturi trăiesc în „Zona Amurgului” din ocean, cunoscută și sub numele de „Zona Pelagică”. Această zonă începe pe la adâncimea de 200 de metri și se întinde până la 1.00 de metri adâncime.

După „Zona Pelagică”, între 1.000 și 4.000 de metri, apare „Zona Batială”, iar lumina soarelui pătrunde aici în proporție de 0%.

„Creaturile negre absorb toată culoarea din lumină, iar animalele roșii se văd tot negre. Acolo nu există lumină roșie care să reflecte, iar corpurile lor absorb toate celelalte lungimi de undă ale luminii disponibile. Prin urmare, ființele predominante acolo sunt roșii și negre”, spune Administrația Națională a Atmosferei și a Oceanelor.

sursa foto: www.twitter.com

Aceste imagini ne dau oportunitate să apreciem și să învățăm mai multe despre viața pe Pământ. Cu căt suntem mai încântați de lățimea vieții care este ascunsă în adâncul oceanului, cu atât mai mult cercetătorii se vor lupta să obțină fondurile de care au nevoie pentru a merge acolo jos și pentru a studia aceste creaturi.