Home » Auto » 8 modele noi de mașini, așteptate în 2022. Cum arată calendarul lansărilor și care este timpul de așteptare pentru o mașină

8 modele noi de mașini, așteptate în 2022. Cum arată calendarul lansărilor și care este timpul de așteptare pentru o mașină

Cojocaru Cristian / 19.01.2022, 17:21
8 modele noi de mașini, așteptate în 2022. Cum arată calendarul lansărilor și care este timpul de așteptare pentru o mașină

Industria auto, la fel ca multe alte industrii a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus. Atât activitatea producătorilor cât și a importatorilor a avut de suferit în această perioadă. Cu toate acestea, anul 2022 pare a fi unul promițător pentru industria auto. Află care sunt cele mai așteptate mașini  ale anului 2022. Iată cum arată calendarul lansărilor!

Descoperă cele mai așteptate mașini ale anului 2022

Cifrele înregistrate de către producătorii cât și de către importatorii auto au scăzut drastic în ultimii doi ani. Lipsa componentelor și traficul limitat sunt doar câțiva dintre factorii care au determinat această industrie să cunoască cifre negative. Importatorii din România, de asemenea, s-au confruntat cu aceeași situație.

Reporterii impact.ro au demarat o serie de interviuri, în cadrul site-ului, cu cei mai cunoscuți importatori din industria auto din România pentru a afla cum au gestionat situația de criză. Așadar, aceștia au stat de vorbă cu Andrei Iacob, CEO-ul Trust Motors pentru a afla cât mai multe informații despre provocările întâmpinate în ultimii doi ani, dar și care sunt planurile pentru anul 2022.

Trust Motors SRL este importator în România pentru mărci cunoscute precum Peugeot, Citroen, DS și Opel, și numără 29 de ani de experiență pe piața auto, având la activ peste 130.000 de autoturisme vândute. Andrei Iacob a povestit cum a arătat anul 2021 din punct de vedere al vânzărilor.

„În opinia mea, industria auto şi-a revenit mai repede decât previziunile iniţiale după blocajul produs de pandemia de COVID-19 în 2020 în întreaga lume. Pentru noi, vânzările sunt în creştere faţă de anul trecut, iar cererea rămâne ridicată. Chiar si în contextul actual marca Peugeot a înregistrat o creștere în vânzări de 20%, iar marca Citroen de 32%.

Pentru Marca Opel, recent intrata in portofoliul Trust Motors, avem perspective bune iar anul urmator eforturile noastre se for concentra pe conștientizarea noii pozitionari a marcii, promovarea noilor modele, cresterea notorietatii brandului, recâștigarea relevanței locale a mărcii și a valorilor acesteia”, a spus Andrei Iacob pentru impact.ro.

Constructorii auto s-au confruntat și cu criza componentelor care i-a determinat să livreze autoturismele într-un timp mai îndelungat decât în mod normal. După cum a afirmat CEO-ul Trust Motors, această criză îi va afecta în continuare. Cu toate că actualul context este unul deloc favorabil, cifrele arată o creștere semnificativă. Chiar și așa, timpul de așteptare mediul este de 4 – 6 luni, în funcție de marca și modelul dorit de către client.

mașini așteptate 2022
CEO-ul Trust Motors, Andrei Iacob a prezentat calendarul lansarilor de automobile pentru anul 2022

Modele noi de la Opel și Peugeot

În ceea ce privește mașinile electrice, acestea au un aport tot mai mare pe piața auto din România, după cum a afirmat Andrei Iacob. Potrivit acestuia, autovehiculele electrice și electrificate reprezintă „un procent mediu de 3% din vânzările totale ale anului 2021”.

„Cred cu tărie că în 2022 vom continua trendul ascendent doarece toate mărcile noastre au o gamă variata de modele electrice și electrificate si urmează să lansam și altele noi. Iar piața din România este în plină evoluție”, a mai declarat acesta.

Cu toate că această piață cunoaște o creștere, la mijloc intervine problema stațiilor electrice de alimentare ale mașinilor. Așadar, după cum afirmă Iacob, „ritmul de implementare a stațiilor electrice ar trebui să urmeze cursul vânzărilor”, care este în creștere. În ceea ce privește expansiunea companiei, acesta a adăugat că de când se află la „cârma” echipei, aceasta a cunoscut un progres continuu datorită echipei unite și a rezultatelor pozitive vizibile. În ceea ce privește planurile pentru anul 2022, Andrei Iacob a menționat:

„Pentru 2022 ne propunem cresterea mărcii Opel, continuarea evoluției pe segmentul premium cu DS și creșterea segmentului de piață pentru Peugeot și Citroën. Odată cu integrarea mărcii Opel în portofoliul Trust Motors ne-am mărit rețeaua de dealeri cu 22 de locații, atingând astfel la un numar de 85 de puncte de vânzare și servicii post-vânzare”.

Noutăți pe piața auto, în 2022. Cum arată calendarul lansărilor

Andrei Iacob a confirmat și care vor fi modelele de mașini așteptate în anul 2022. Potrivit acestuia, următoarele lansări de autoturisme vor fi:

  • PEUGEOT: Noul Peugeot 308 & 308 Hybrid Februarie/Martie 2022;
  • CITROEN : Citroen C5X & C5X Hybrid – IUNIE 2022;

Citroen C5 AIRCROSS MID-LIFE – NOIEMBRIE 2022;

  • DS: DS 4 & DS 4 Hybrid – FEBRUARIE/MARTIE 2022;

DS 9 & DS 9 Hybrid – APRILIE/MAI 2022;

  • OPEL: Noul Opel Grandland – FEBRUARIE 2022;

Noul Opel ASTRA HB/ ST – APRILIE 2022;

Noul Opel ASTRA ELECTRIC BEV – DECEMBRIE 2022.

Regăsești întregul interviu care conține toate detaliile pe site-ul impact.ro.