Home » Auto » Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume. S-a vândut la o sumă astronomică

Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume. S-a vândut la o sumă astronomică

Bucur Ioana / 22.10.2020, 17:44

Dacă dragostea dintre un bărbat și o femeie nu are vârstă, ei bine, dragostea dintre un bărbat și mașina visurilor nu are…preț! Chiar dacă a dorit să rămână anomin, un pasionat de automobile a scris istorie, cheltuind o sumă astronomică pentru a deveni proprietarul „La Voiture Noire”. Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume.

„La Voiture Noire”, cea mai scumpă mașină din lume. Un „anonim” a cheltuit o sumă fabuloasă pentru a-i deveni proprietar

Ediția din 2019 a Salonului Auto de la Geneva a scris istorie. Unul dintre modelele prezentate de producătorul Bugatti a atras toate privire, însă doar o singură persoană a avut curajul și bugetul pentru a cumpăra „La Voiture Noire” (n.r. – „Mașina Neagră”). Automobilul de lux a fost vândut pentru nici mai mult, nici mai puțin de 16,7 milioane de euro. Cu toate că a cheltuit o sumă astronomică, noul proprietar, care a vrut să rămână anonim, este proprietarul unei adevărate bijuterii pe patru roți.

Suma incredibilă cu care s-a vândut cea mai scumpă mașină din lume
Modelul prezentat de Bugatti a atras toate privirile la Salonul Auto de la Geneva 2019

Cea mai scumpă mașină din lume este îmbrăcată în fibră de carbon, iar toate componentele ei au fost fabricate manual. Bugatti „La Voiture Noire” are transmisie automată, cu șapte trepte de viteză și poate ajunge de la zero la o sută de kilometri pe oră în doar 2,4 secunde. Viteza maximă cu care poate goni trece de pragul de 400 de kilometri pe oră.

„La Voiture Noire reprezintă mai mult decât aniversarea de 110 ani şi mai mult decât interpretarea modernă a Bugatti Atlantic. Bugatti „La Voiture Noire” este o frumuseţe în sine, o maşină pe care am iubit-o de la prima vedere şi căreia i-am spus: ultimul mare turism”, a declarat, la vremea respectivă, Stephan Winkelmann, preşedintele Bugatti, potrivit dezeen.com.

Suma incredibilă cu care s-a vândut cea mai scumpă mașină din lume
Un „anonim” a cheltuit o sumă fabuloasă pentru a deveni proprietarul „La Voiture Noire”

Cea mai scumpă mașină din lume nu este și cea mai rapidă mașină din lume

Cu toate că poate atinge o viteză de peste 400 de kilometri pe oră, Bugatti „La Voiture Noire”  nu este cea mai rapidă. Acest titlu este deținut de un alt „hypercar”: super-mașina Tuatara a reușit să ajungă la 533 de kilometri pe oră.

Cea mai rapidă mașină din lume este fabricată de producătorul american SSC North America. Viteza-record a fost atinsă pe o șosea din Nevada. Șoferul a avut nevoie de mai multe încercări până să atingă recordul. Tuatara are o caroserie din fibră de carbon și un motor twin-turbo V8 de 5,9 litri care produce peste 1.770 de cai putere. Potrivit companiei americane, vor fi produse doar 100 de exemplare, la un preț de aproximativ două milioane de dolari.

Suma incredibilă cu care s-a vândut cea mai scumpă mașină din lume
Tuatara este cea mai rapidă mașină din lume

Viteza-record poate da bătăi de cap șoferilor. Care a fost cea mai mare amendă de circulație dată vreodată

Sunt foarte puțini șoferi care au scăpat fără să primească măcar o amendă de circulație. Dacă în România poți spera să scapi doar cu un avertisment, în Elveția, lucrurile stau cu totul altfel. Acolo, ai greșit, ești taxat, iar valoarea amenzii se calculează în funcție de avere.

Astfel, cea mai mare amendă de circulație a fost luată de un elvețian care a fost prins de polițiști gonind, la volanul unui Mercedes-Benz SLR, cu 300 de kilometri pe oră și a fost taxat cu 650.000 de euro! Al doilea loc în top este ocupat tot de un elvețian care a fost prins într-un Ferrari cu 56 de kilometri pe oră peste viteza regulamentară şi a plătit 250.000 de euro amendă, procent din averea netă estimată la 23 milioane de dolari.