Home » Auto » Cum elimini mirosul de țigară din mașină. Metode și soluții simple care sunt la îndemâna oricui

Cum elimini mirosul de țigară din mașină. Metode și soluții simple care sunt la îndemâna oricui

Voicu Costin / 19.01.2022, 08:00
Cum elimini mirosul de țigară din mașină. Metode și soluții simple care sunt la îndemâna oricui

Fumătorii nu renunță la acest obicei nici în mașină în timp ce se îndreaptă spre casă sau efectuează alte deplasări. Acest lucru poate afecta mirosul ambiental din mașină, chiar dacă se aerisește. Chiar și tapițeria mașinii are de suferit pentru că mirosul nu poate fi scos din ea, decât dacă sunt folosite anumite procedee. Haideți să vedem câteva sfaturi de la specialiștii auto!

Trucuri pentru a schimba aerul din mașină

Probabil dacă nu ești fumător, poate ai urcat în mașină cu unul. Mirosul deranjant, lăsat de mirosul de țigară în tapițeria acesteia sau aerul mai greu respirabil, nu îți lasă un sentiment prea plăcut.

Sunt însă câteva soluții care pot îndepărta mirosul de țigară simplu și eficient. Mașina voastră va mirosi mai bine și aerul va fi mult mai respirabil.

Oțetul este folosit pentru mâncăruri, dar și pentru a îndepărta anumite pete de pe anumite suprafețe. Însă, pus lângă sistemul de ventilație poate face ca unele mirosuri neplăcute să fie îndepărtate, inclusiv cel de miros de țigară. Bicarbonatul de sodiu pus în scrumieră absoarbe mirosul.

Zațul de cafea vă poate ajuta și el. Se spune că poate absorbi mirosul de țigară și cu siguranță, mirosul de cafea va fi mult mai plăcut decât cel fum. Îl puteți pune într-un vas și lăsat în mașină peste noapte.

Aceste trucuri sunt utile atunci când nu aveți timp să faceți curățenie în mașină. Fie că alegeți să mergeți la o curățătorie auto, fie că optați pentru un detailing profesionist, mașina unui fumător poate căpăta un aspect mai curat și un aer fresh dacă vă ocupați de ea.

Sfaturi care vă pot ajuta să curățați mașina

  1. Aspirați mașina

Curățarea mașinii ajută la schimbarea aerului și oferă un aspect mult mai îngrijit. După ce ați îndepărtat toate gunoaiele, aspirați mașina cu un aspirator auto. Curățați scrumiera de mucurile de țigară pentru că și acestea reușesc să facă aerul ușor irespirabil.

  1. Curățarea tapițeriei

După ce ați curățat mașina, puteți trece la pasul următor. Curățarea tapițeriei și a plafonului vă pot ajuta să obțineți o culoare mai apropiată de cea de la început, iar aerul se va schimba cu siguranță.

Produsele auto profesionale reușesc să facă acest lucru. Ce aveți voi de făcut este doar să aveți răbdare să curățați întreaga parte textilă a mașinii. După ce ați aplicat soluția pe material, lăsați câteva minute să acționeze. Luați o cârpă umedă și ștergeți suprafeţele până vor începe să capete altă culoare.

Puteți aplica aceste soluții și pentru preșuri și mochetă.

  1. Curățarea părților plastice

Un spray care are în componenţă silicon vă poate curăţa cu brio materialele plastice. Pe lângă faptul că va curaţa aceste suprafețe, siliconul din spray va oferi și o strălucire.

  1. Curățarea geamurilor!

Curățarea geamurilor, a parbrizului și a lunetei vă pot ajuta să scăpați de mirosurile nedorite din mașină. Folosirea unor soluții de geam speciale pentru degresare vor face suprafețele din sticlă să aibă un aspect mai îngrijit și vor părea mai luminoase. Folosiţi soluții speciale pentru geamuri și o cârpă din material ce nu adună scame, altfel veți avea mari bătăi de cap.

  1. Aerisiți mașina!

După ce ați terminat de curățat mașina în totalitate aerisiți cât de bine puteți mașina. Dacă aveți posibilitatea să o lăsăți peste noapte, iar temperatura de afară este mai scăzută, cu siguranță vă va ajuta și mai mult. Astfel, pe lângă soluțiile folosite pentru curățare va ajuta și aerul curat.