Home » Auto » Cum să cureți jantele și anvelopele cu un banal ingredient din bucătărie. Trucul eficient, rămân strălucitoare

Cum să cureți jantele și anvelopele cu un banal ingredient din bucătărie. Trucul eficient, rămân strălucitoare

Manolică Anca / 27.05.2022, 09:09
Cum să cureți jantele și anvelopele cu un banal ingredient din bucătărie. Trucul eficient, rămân strălucitoare

Păstrarea mașinii frumoase, curate și estetice este foarte importantă pentru multe persoane. Uneori, spălatul normal și periodic nu pare a fi suficient pentru a îndepărta toată murdăria și petele care se acumulează în timp, devenind o problemă reală. Dacă și ție îți place să ai veșnic mașina foarte curată, venim în ajutorul tău cu un truc eficient care te va ajuta să îți cureți jantele și roțile și a le avea mereu strălucitoare.

Cum îți păstrezi mașina curată

Păstrarea mașinii curate poate spune multe despre personalitatea ta, dar există părți ale acesteia care au nevoie de produse speciale pentru a o păstra ca nouă. Iar aici vorbim despre curățarea jantelor, în cazul cărora, un furtun și puțin săpun nu te vor ajuta să obții acea strălucire pe care o aveau la început.

Este dificil să le păstrăm strălucitoare, deoarece sunt printre cele mai expuse la murdăria din mediul înconjurător: sunt aproape de sol, așa că, dacă plouă sau este praf, sunt primele care se murdăresc. De asemenea, acestea sunt expuse la resturile de la plăcuțele de frână, așa că, dacă nu sunt îngrijite, ele vor fi tot mai greu de curățat.

Jantele lucioase și curate pot schimba complet aspectul unui vehicul, dar nu trebuie să cheltui mulți bani pe produse specializate, pentru că poți face acest lucru cu doar câteva produse simple și ieftine din comerț. Și vei obține rezultate excelente!

Cum sa cureti jantele si anvelopele
Cum sa cureti jantele si anvelopele

Trucul banal care îți va lăsa jantele și roțile strălucitoare

Oțetul este unul dintre cei mai buni aliați la curățenie, chiar și în cazul mașinii. Ajută la îndepărtarea grăsimii și a petelor dificile, dar, atenție, el nu trebuie folosit niciodată pe vopseaua caroseriei. Fiind un acid, el poate deteriora stratul transparent și strălucitor al vopselei mașinii tale și o va face să pară, cu timpul, ternă.

În poți folosi, în schimb, pe roți, jante, oglinzi, geamuri și chiar pe faruri. Îți arătăm în cele ce urmează un truc eficient pentru a curăța cum trebuie jantele și roțile. Vei avea nevoie de:

  • săpun
  • oțet alb
  • bicarbonat de sodiu
  • cârpe moi
  • un burete

Pașii pe care îi ai de urmat:

Pune într-un recipient cu apă săpun, fie săpun pentru mașini, fie puțin detergent de vase. Amestecă bine, înmoaie un burete în soluție și aplică pe roți și jante. După ce le-ai frecat bine, clătește-le.

Ulterior, fă un amestec de oțet alb și bicarbonat de sodiu, înmoaie o cârpă în soluție și ștergeți petele încăpățânate de pe jante. Acest amestec te va ajuta să le îndepărtezi chiar și pe cele mai dificile.

La următorul pas, amestecă în părți egale apă și oțet, umezește o cârpă moale sau aplică direct cu o sticlă cu pulverizator și sterge cu o altă cârpă uscată.

Dacă jantele tale sunt cromate, poți aplica puțină ceară pentru a le da și mai multă strălucire, dar oțetul singur le va lăsa strălucitoare și lucioase.

Un lucru important care trebuie neapărat luat în considerare este temperatura jantelor. Dacă sunt prea fierbinți, rezultatul final nu va fi cel mai bun. Așadar, așteaptă ca ele să se răcească și după treci la curățarea lor.