Home » Când, unde, cum » 10 curiozități despre porumbei. Ce simbolizează de fapt și ce înseamnă când visezi un porumbel

10 curiozități despre porumbei. Ce simbolizează de fapt și ce înseamnă când visezi un porumbel

Manolică Anca / 10.04.2022, 11:40
10 curiozități despre porumbei. Ce simbolizează de fapt și ce înseamnă când visezi un porumbel

Porumbeii sunt probabil cele mai comune păsări din lume. Există 310 specii diferite, fiecare deosebită în felul ei. Chiar dacă pentru mulți oameni, aceștia nu sunt nimic mai mult decât niște păsări care fac multă mizerie, cu toate acestea, ele sunt de fapt destul de uimitoare. Iată câteva dintre cele mai interesante curiozități despre porumbei pe care poate nu le știai.

Ce simbolizează porumbelul

Această pasăre se regăsește în multe culturi, cu semnificații diferite, motiv pentru care, de-a lungul timpului, în jurul ei s-au format o mulțime de mituri și credințe. Astfel, porumbeii reprezintă speranță, credință, puritate, scop reînnoit, compariue și comunicare intuitivă.

Porumbel cu aripi deschise care poartă o ramură de măslin este un simbol recunoscut la scară largă în sferele politice, tradițiile religioase și contextul istoric ca fiind un mesaj de pace. Prezența porumbelului aduce energia înapoi în echilibru, armonie și invocă un sentiment intern de pace.

Ei sunt considerați de obicei și un simbol al maternității grație capacității lor unice de a își produce propriul lapte. De asemenea, ei sunt recunoscuți și pentru sacrificiul de sine de dragul urmașilor lor, ei încetând să mai caute hrană chiar înainte de a se naște copiii lor. Înfometarea aceasta temporară asigură o formulă de lapte mai pură pentru urmașii lor.

Curiozități despre porumbei

1. Porumbeii sunt animale incredibil de complexe și inteligente. Ei sunt una dintre puținele specii care trec „testul oglinzii”, Un test de recunoaștere a propriei persoane. De asemenea, pot recunoaște fiecare literă din alfabetul uman, pot face diferența între fotografii și chiar pot distinge diferiți oameni în cadrul unei fotografii.

2. Aceste păsări sunt renumite pentru abilitățile lor excepționale de navigație. Ele folosesc o serie de abilități, cum ar fi folosirea soarelui ca ghid și a unei „busole magnetice” interne. Un studiu realizat la Universitatea Oxford a constatat că acestea folosesc, de asemenea, reperele ca indicatoare și se deplasează de-a lungul drumurilor și autostrăzilor construite de om, schimbând chiar direcția la intersecții.

3. Porumbeii sunt animale foarte sociabile. Adesea sunt văzuți în stoluri de 20-30 de păsări.

4. Aceștia se împerechează pe viață și au tendința de a crește doi pui în același timp.

Curiozități despre porumbei
Curiozități despre porumbei

5. Atât porumbeii femele, cât și porumbeii masculi împart responsabilitatea îngrijirii și creșterii puilor. Ambele sexe clocesc pe rând ouăle și ambele hrănesc puii cu „lapte de porumbel”, o secreție specială din mucoasa gâtului pe care o produc ambele sexe.

6. Aceste păsări au abilități auditive excelente. Ei pot detecta sunetele la frecvențe mult mai joase decât oamenii și, astfel, pot auzi furtunile și vulcanii îndepărtați.

7. În ciuda percepției sociale ca fiind murdari și plini de boli, porumbeii sunt de fapt animale foarte curate și există foarte puține dovezi care să sugereze că sunt transmițători importanți de boli.

8. Porumbeii și oamenii au trăit în imediata apropiere de mii de ani. Primele înregistrări în acest sens datează din Mesopotamis, Irakul modern, în anul 3000 î.Hr.

9. Deși excrementele lor sunt considerate de unii ca fiind o problemă în societatea modernă, în urmă cu câteva secole guano de porumbel era considerat extrem de valoros. Acesta era văzut drept cel mai bun îngrășământ disponibil, iar gărzile înarmate stăteau chiar lângă porumbei (casele porumbeilor) pentru a-i împiedica pe alții să ia excrementele.

10. Porumbeii pot zbura la altitudini mari de până la și peste 1.800 de metri și cu o viteză medie de 77,6 mph. Cea mai mare viteză înregistrată este de 92,5 mph.

Ce înseamnă când visezi un porumbel

Se spune că apariția porumbeilor în vise sunt un semn că energiile spirituale te contactează pentru a trimite un mesaj. Ai face bine să meditezi la acele imagini care ți s-au arătat. De asemenea, este un semn că ai o conexiune puternică cu energiile tale subconștiente și ești în sincronizare cu intuiția ta.

Porumbeii în vise mai semnifică o prezență divină puternică, care joacă un rol vital în viața ta în acest moment. Realitatea ta se poate schimba radical pentru a face loc acestei iubiri Divine să curgă acolo unde trebuie.

Dacă aii trecut printr-un conflict cu cineva, apariția unui porumbel în vis poate fi un semn că acest lucru se va termina în curând. Este posibil să fie nevoie să îi ceri iertare cuiva, deoarece smerenia este cea mai puternică trăsătură a porumbelului. De asemenea, s-ar putea să fii nevoit să cedezi și să îl lași pe celălalt să câștige pentru ca neînțelegerea să ia sfârșit.