Home » Când, unde, cum » 20 de curiozități despre câini. Știai că pot detecta bolile sau se pot îndrăgosti?

20 de curiozități despre câini. Știai că pot detecta bolile sau se pot îndrăgosti?

Alexandru Cazacu / 04.04.2022, 17:16
20 de curiozități despre câini. Știai că pot detecta bolile sau se pot îndrăgosti?

De mai bine de patru milenii, omenii își împărtășesc viața cu câinii, iar o dată cu trecerea timpului devenim din ce în ce mai pricepuți în descifrarea limbajului corpului lor. De cele mai multe ori, persoanele care dețin astfel de animale de companie își pot da seama de nevoie acestora doar observându-le gesturile. Cu toate acestea, există și multe curiozități despre câini pe care nu le știm. Haideți să vedem care sunt acestea.

20 de curiozități despre câini

Deși uneori putem avea impresia că animalul ne cunoaște perfect, iar noi știm totul despre el, acest lucru nu este în totalitate adevărat. Dacă crezi că știai totul despre câinele tău, în rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta câteva curiozități despre câini care te vor face să îți schimbi părerea.

Câinii pot detecta unele boli

Mai multe studii au demonstrat că aceste minunate animale de companie pot fi dresate să adulmece mai multe boli, printre care și cancerul.

Există câini care nu latră

Basenji este o rasă de câini care nu latră. Asta se întâmplă deoarece laringele acestor câini este poziționat diferit față de cel al câinilor pot să latre. Deși corzile lor vocale sunt mai înguste și mai plate decât a altor rase de câini, ei pot totuși să scoată unele sunete.

Câinele cu limba albastră

Câinii din rasa Chow Chow sunt recunoscuți, în special, pentru că au limba albastră. Dar de ce au limba de culoare albastră? Ei bine, unii specialiști sunt de părere că acest lucru se datorează lipsei de tirozină sau a excesului de melanină.

Câinii ne pot citi expresiile

Studiile oamenilor de știință au arătat că, dintre toate animalele, doar câinii ne pot citi emoțiile și expresiile feței.

Amprenta de pe nas

Dacă vine vorba de identificarea unui câine după amprentă, acest lucru este posibil după cea de pe nas, deoarece este unică pentru fiecare animal în parte.

Labradorii nu se mai satură de mâncare

Cu siguranță, cei care au un Labrador știu că foamea acestor câini nu are limite. Conform unui studiu, obsesia acestei rase pentru mâncare se datorează unei mutații genetice care împiedică producerea substanței chimice din creier care dă senzația de sațietate. Se pare că această mutație apare la circa 23% dintre Labradori.

Curiozități despre câini – Originea Dobermanului

Louis Dobermann, un colector de taxe german a vrut să creeze o rasă de câini care să combine forța, loialitatea și inteligența pentru a-l proteja. Iată că a reușit, iar astfel a luat naștere Dobermanul.

Originea semnului „Atenție, câine rău!”

Cel mai probabil, nu sunt mulți cei care știu că semnele de avertizare cu privire la câini au fost inventate în Roma Antică. Acestea erau mozaicuri și aveau rolul de a-i alerta pe cei care trec pe lângă casa respectivă.

Curiozități despre câini. Știai că pot detecta bolile sau se pot îndrăgosti
Curiozități despre câini. Știai că pot detecta bolile sau se pot îndrăgosti

Există câini cu averi impresionante

Deși poare părea incredibil, există câini care au foarte mulți bani. Asta pentru că stăpânii le-au  lăsat în testament moștenirea. Doar în Statele Unite există peste un milion de astfel de cazuri.

Curiozități despre câini – Pot învăța câteva sute de cuvinte

Ți s-a întâmplat vreodată să îi spui câinelui tău să facă ceva, iar el să nu înțeleagă? Ei bine, dacă nu face ce zici înseamnă că nu vrea, nu neapărat pentru că nu înțelege. Este cunoscut faptul că aceste patrupede pot învăța între 200 și 500 de cuvinte.

Câinii știut când suntem bolnavi

Nu te-ai întrebat niciodată de ce câinele tău nu pleacă de lângă tine atunci când ești bolnav? Câinii sunt capabili să adulmece un număr mare de compuși organici pe care îi producem atunci când suntem bolnavi.

Câinii se îndrăgostesc

Atunci când își vede stăpânul sau alți câini, creierul unui câine eliberează oxitocină, substanță cunoscută sub numele de hormonul iubirii.

Transpiră prin labe

Câinii transpiră și ei, dar în loc să o facă prin piele, o fac prin pernuțele labelor. Pentru a te convinge singur, aruncă o privire data viitoare când este cald!

Curiozități despre câini – Sunt deranjați de zgomotul ploii

Uneori, când afară plouă, poți crede că animalul nu vrea să iasă afară pentru că nu vrea să se ude. Cu toate acestea, sunetul ploii este cel care îi deranjează foarte tare pe unii câini.

Câinii pot suferi de depresie

La fel ca și oamenii, câinii pot suferi de depresie. Așa că puteți preveni acest lucru dacă le acordați destulă atenție și îi scoateți zilnic la plimbare.

Câini acuzați de vrăjitorie

În Evul Mediu, câinii era judecați alături de stăpânii lor. În 1692, în Salem a existat un câine care ar fi fost spânzurat pentru vrăjitorie.

Omoplații câinilor nu sunt atașați de schelet

Datorită acestui lucru, câinii au mai multă flexibilitate atunci când aleargă.

Cel mai mic câine din lume

Știați că cel mai mic câine din lume cântărea doar 113 grame? Este vorba despre un Yorkshire ce avea aproximativ dimensiunea unei cutii de chibrituri.

Curiozități despre câini – Sunt foarte prolifici

Câinii domestici sunt capabili să dea naștere la 15 pui în același timp. În plus, gestația canidelor durează aproximativ 45-55 de zile.

Pot suferi de cancer transmisibil

Alături de diavolul tasmanian, câinele este singurul mamifer care poate suferi de cancer transmisibil. Se răspândește în timpul împerecherii, iar unul dintre efecte este deformarea organelor genitale.