Home » Când, unde, cum » 5 cele mai înfricoșătoare păduri din lume. Poveștile de aici întrec orice film de groază

5 cele mai înfricoșătoare păduri din lume. Poveștile de aici întrec orice film de groază

Manolică Anca / 24.05.2022, 13:07
5 cele mai înfricoșătoare păduri din lume. Poveștile de aici întrec orice film de groază

Datorită basmelor și legendelor, o pădure densă și întunecată ne-ar putea provoca adesea sentimente de groază. În timp ce majoritatea dintre ele pot fi puse pe seama imaginației noastre bogate, există unele locuri în lume care ascund povești cu adevărat terifiante. Iată câteva păduri înfricoșătoare care nu sunt, cu siguranță, pentru cei slabi de inimă.

Cele mai înfricoșătoare păduri de pe pământ

Unele dintre cele mai uluitoare minuni naturale ale lumii se află în adâncul pădurilor. Lacurile imaculate, copacii impunători și priveliștile pitorești atrag mii de turiști în aceste locuri protejate. Dar multe dintre acestea au un trecut mai mult decât bântuitor. Iată câteva dintre cele mai înfricoșătoare păduri din lume.

1. Elfin Forest, California

Comunitatea Elfin Forest se află la sud-vest de Escondido, în comitatul San Diego, și este plină de povești, mituri și povești cu spirite bântuite și spiriduși. Legenda spune că populația romă obișnuia să ocupe Pădurea Elfin la începutul secolului al XIX-lea, până când locuitorii orașelor din apropiere i-au alungat și i-au măcelărit pe cei rămași în urmă.

Se presupune că aceștia s-au răzbunat blestemând pădurea și pământurile din jur. Astăzi, oamenii pretind că au văzut tot felul de apariții stranii, cum ar fi o femeie plutitoare îmbrăcată în alb, un spirit cu mantie care călărea un armăsar negru și urme misterioase. Mai mult, pe teritoriul ei se regăsește și un azil abandonat, unde bântuie și acum sufletele rătăcite ale bolnavilor mintali.

2. Robinson Woods, Illinois

Robinson Woods este acum o rezervație forestieră, dar, la un moment dat, terenul a fost dat familiei lui Alexander Robinson. Robinson a fost șeful mai multor triburi de nativi americani care a ajutat la salvarea oamenilor în timpul masacrului de la Fort Dearborn. I s-a promis că va fi îngropat acolo când va muri împreună cu restul familiei sale.

Orașul și-a încălcat promisiunea și l-a îngropat pe Robinson în altă parte. Se spune că acum spiritul său bântuie prin pădure. Există numeroase relatări despre o „prezență grea” în pădure și despre o activitate misterioasă pe timp de noapte, inclusiv bătăi, țipete și umbre întunecate. În timpul zilei, grupuri de căprioare îi înconjoară la întâmplare pe vizitatori.

3. Pădurea Epping, Essex, Anglia

Epping Forest
Epping Forest

Dimensiunea și densitatea pădurii Epping au făcut din ea o ascunzătoare populară pentru infractori și un loc infam de înmormântare a cadavrelor. Celebrul tâlhar Dick Turpin s-a ascuns acolo la începutul anilor 1700, iar o mulțime de victime ale crimelor au fost descoperite în pădure începând cu anii 1960.

Nu este de mirare, așadar, că pădurea a căpătat o reputație pentru sunete înfricoșătoare și apariții fantomatice (chiar Turpin însuși). Unii oameni susțin, de asemenea, că dacă mergicu mașina la Hangman’s Hill și parchezi în punctul mort, mașina va fi trasă încet în sus.

4. Pădurea Pokaini, Letonia

Nu este nimic deosebit de ciudat la Pădurea Pokaini la prima vedere. Asta până când observi grămezile misterioase de pietre acoperite de mușchi. Acestea sunt împrăștiate la întâmplare în întreaga pădure, provocând multe speculații și povești populare în rândul vizitatorilor.

Unii susțin că pădurea este un vechi loc pentru ritualuri păgâne, iar acum are capacitatea mistică de a vindeca oamenii. Vizitatorii aduc chiar ofrande pietrelor pentru a le spori puterile.

Alții atribuie pădurii calități mai sinistre, crezând că este o poartă către un univers paralel. Există relatări despre oameni care au suferit și chiar au murit la scurt timp după ce plecat din pădure, iar localnicii avertizează că „furtul” unei pietre va aduce mult ghinion.

5. Pădurea Hoia-Baciu, România

Pe lista cu păduri înfricoșătoare se înscrie și una din România. Hoia-Baciu, în Transilvania, a captivat atenția multora timp de mai bine de jumătate de secol. Locuitorii orașelor din apropiere susțin că pădurea, care are în centru o poiană circulară, este un portal și că cei care trec prin ea s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată.

Oricine supraviețuiește spune că se simte neliniștit și îi este greață tot timpul cât se află acolo. Cândva se spune că arborii stăteau drepți și înalți, dar acum, însă, sunt răsuciți în noduri.