Home » Când, unde, cum » 5 oameni care au intrat în istorie cu aspectul lor neobișnuit. Aceste cazuri au uimit lumea medicală

5 oameni care au intrat în istorie cu aspectul lor neobișnuit. Aceste cazuri au uimit lumea medicală

Violeta Badea / 22.06.2021, 10:33

Sunt oameni care își doresc să fie speciali și fac tot ceea ce le stă în putință ca să-și schimbe aspectul, dar sunt și persoane care au primit de la natură cele mai neobișnuite trăsături. În acest material vă vom prezenta câțiva oameni care au intrat în istorie cu aspectul lor neobișnuit. Aceste cazuri au uimit lumea medicală!

5 oameni care au intrat în istorie cu aspectul lor neobișnuit

Mai multe persoane au avut norocul sau ghinionul să fie înzestrate de natură cu cele mai neobișnuite trăsături. E adevărat că există și oameni ciudați care au recurs la tot felul de intervenții pentru a-și schimba aspectul, dar în continuare vă vom prezenta mai multe persoane care, pur și simplu, așa s-au născut. Imaginile în care apar sunt șocante și par editate, dar vă garantăm că poveștile lor sunt cât se poate de reale.

1. Petrus Gonsalvus (Omul pădurilor)

Petrus Gonsalvus
Petrus Gonsalvus

Muți oameni au urmărit  povestea de iubire dintre „Frumoasa și Bestia”, dar puțini sunt cei care știu că basmul a fost inspirat dintr-un caz real. Povestea are la bază viața tragică a lui Petrus Gonsalvus și a soției sale de-o frumusețe răpitoare, Catherine. Bărbatul s-a născut în anul 1537, în Tenerife cu o afecțiune medicală rară numită hypertrichosis, mai exact toată suprafața corpului său era acoperită cu păr.

La un moment dat, Petrus a fost oferit drept cadou de încoronare pentru regele Henric al II-lea al Franței și a fost adus din Tenerife în Franța. Băiatul era considerat o curiozitate, o adevărată comoară pentru cercetători. După ce regele a murit, soția sa, Caterina de’ Medici, a avut grijă de băiat și i-a organizat chiar și nunta. Petrus a primit o soție frumoasă, Catherine, iar cei doi s-au ăndrăgostit și au avut șase copii. Patru au moștenit boala tatălui.

2. Frank Lentini (omul cu trei picioare)

Frank Lentini s-a născut în anul 1881, la Rosolini, într-o familie cu 12 copii. Băiatul s-a născut cu trei picioare, iar lumea medicală a rămas șocată de acest caz. Deformarea lui Lentini a fost rezultatul unui geamăn unit parțial absorbit. Geamănul era atașat de corpul lui Frank Lentini, la baza coloanei vertebrale sale și era format dintr-un pelvis, un set rudimentar de organele genitale de sex masculin și un picior de dimensiuni normale care ieșea din partea dreapta a corpului, cu un picior mic suplimentar atașat în dreptul genunchiului acestui picior.

Lentini avea șaisprezece degetele la picioare în total și două seturi funcționabile de organe sexuale masculine. La vârsta de opt ani, familia lui Lentini s-a mutat în SUA unde s-au apucat de afaceri cu spectacole de circ. Băiatul a lucrat foarte mulți ani în numeroase circuri și s-a căsătorit cu Theresa Murray, cu trei ani mai tânără decât el, și au avut patru copii. Frank Lentini a murit pe data de 22 septembrie 1966.

3. Oameni care au intrat în istorie. Ella Harper (fata cămilă)

Ella Harper
Ella Harper

Ella Harper a fost fată incredibil de frumoasă. Din păcata, aceasta avea o boală care îi afecta ligamentele de la genunchi și se putea deplasa doar de-a bușilea. Ella a lucrat la circ de la vârsta de 12 ani. La vârsta de 16 ani, fata a părăsit circul și s-a apucat să studieze. La 35 de ani, fata s-a căsătorit și a rămas însărcinată, dar copilul său a decedat șa câteva luni după ce s-a născut.

4. Tom Leppard (omul leopard)

Tom Leppard s-a născut în anul 1935, în Marea Britanie și trăit timp de 20 de ani în sălbăticie. Acesta și-a tatuat tot corpul înainte de a lua această decizie și s-a integrat perfect printre animalele sălbatice, fiind și fost luptător la forțele speciale. La vârsta de 73 de ani, Tom a revenit în civilizație, deoarece simțea că corpul lui este prea slăbit.

5. Gemenele Gibbons

Gemenele Gibbons
Gemenele Gibbons

June și Jennifer Gibons s-au născut în anul 1963 în Barbados. Cele două fete vorbeau între ele într-o limbă pe care nicio altă persoană nu o înțelegea, nici măcar vreunul dintre părinți. Trăind în Țara Galilor, gemenele erau singurii copii de culoare din comunitate, iar colegii râdeau de ele. Această experiență le-a făcut să rupă comunicarea cu oricine. Gemenele au fost trimise la diverși psihologi, dar niciunul nu le-a convins să vorbească.

Ulterior, fetele au fost trimise la școli diferite, dar separarea a făcut mai mult rău decât bine. Medicii au hotărât să le lase din nou împreună, iar acestea au petrecut câțiv ani izolate în camera lor. Cu timpul, cele doua devin agresive și comit mici infracțiuni. În urma mai multor incidente, fetele au fost considerate un pericol pentru societate și au fost internate într-un spital de boli psihice. În tot acest timp, gemenele au ajuns să creadă că pentru a duce o viață normală una dintre ele trebuie să moară.

După mai multe discuții, gemenele au decis ca Jennifer să se sacrifice. În anul 1993, fetele erau transferate la spitalul Caswell, iar în autubuz, Jennifer și-a lăsat capul pe umărul surorii sale și a murit. La autopsie s-a declarat ca fata a murit de miocardie acută, fără a se ști cauzele. De atunci, June duce o viață normală. Ea s-a integrat în societate, a început să vorbească și are o viață obișnuită, exact așa cum plănuise împreună cu sora sa.