Home » Când, unde, cum » 5 plante benefice pentru casă. Se spune că aceste flori atrag iubirea și fericirea

5 plante benefice pentru casă. Se spune că aceste flori atrag iubirea și fericirea

Violeta Badea / 24.06.2021, 13:17

Îți plac plantele pentru casă? Ei bine, acum vei avea mai multe motive ca să ai grijă de ele! Aceste plante au capacitatea de a atrage iubirea și înțelegerea în casa în care cresc. Iată câteva plante benefice pentru casă. Se spune că aceste flori atrag iubirea și fericirea.

5 plante benefice pentru casă

Multe persoane au acasă cel puțin o plantă pentru a înfrumuseța spațiul, pentru a aduce natura mai aproape de sufletul lor, dar și pentru a beneficia de iubire, înțelegere și energia pozitivă pe care o transmit. Specialiștii spun că e bine să ne alegem plantele în funcție de semnificația pe care o au. Unele plante sunt indicate pentru înțelegere, unele pentru iubire, altele pentru sănătate. Iată câteva plante benefice pentru casă.

1. Plante benefice pentru casă. Araucaria

Araucaria
Araucaria

Araucaria, cunoscut și sub numele de pomul fericirii, este un conifer care poate fi crescut în casă. Acesta are o creștere lentă care, în ghiveci, poate atinge înălțimea de doi sau trei metri. În timpul zilelor călduroase, araucaria se udă destul de des, dar solul trebuie lăsat să se usuce între două udări.

Pe timp de iarnă, planta nu are nevoie de foarte multă apă. Se spune că acest brăduț de cameră aduce fericirea în casa celui care o deține, bunăstare și noroc. Araucaria se dezvoltă în spațiile luminoase, aerisite, dar nu trebuie ținută în acțiunea directă a razelor soarelui.

2. Plante benefice pentru casă. Oxalis

Oxalis sau trifoiul cu patru foi este o plantă originară din Mexic. Planta are frunzele divizate în trei sau zece foliole cu forma obovată și vârful dințat. Florile apar în sezonul cald și au cinci petale de culoare diferită în funcție de specie. Oxalis cuprinde aproximativ 570 de specii. Despre această plantă se spune că aduce noroc.

3. Plante benefice pentru casă. Impatiens

Impatiens
Impatiens

Impatiens sau sporul casei este aducătoare de bunăstare și noroc în casă. Planta este preferata multora, deoarece face florile foarte colorate și înfrumusețează  spațiul. Impatiens este originară din Africa și are nuanțe strălucitoare de portocaliu, roz, roșu, violet și corai.

4. Plante benefice pentru casă. Begoniile

Begoniile sunt îndrăgite de multe persoane, pot fi plantate primăvara devreme sau vara până târziu. Este recomandat să o plantați mai devreme, astfel încât să vă bucurați de florile ei pentru o perioadă mai lungă de timp.

Planta are nevoie de foarte multă umiditate și preferă locurile însorite, dar nu este indicat să fie ținută prea mult în direcția razelor solare. Se spune că begoniile sunt recomandate persoanelor care au conflicte cu cei dragi, deoarece lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp.

5. Plante benefice pentru casă. Orhideea

Orhideea
Orhideea

Orhideea se numără printre plantele de apartament cele mai apreciate. Floarea este originară din China Antică și a devenit un simbol al ginășiei, al eleganței și al iubirii. Aceste plante se găsescîn nuanțe de albastru, galben, alb, portocaliu sau roșu și multe dintre ele emană un miros superb de lămâie, portocale, ciocolată, scorțișoară sau cocos.

Orhideea are nevoie de o îngrijire foarte atentă, deoarece este o plantă destul de delicată. Cele mai bune locuri în care cresc aceste plante sunt ferestrele și pervazele, deoarece orhideea are nevoie de foarte multă lumină. Planta atrage iubirea și pacea  în casă.