Home » Când, unde, cum » 5 semne care arată că vei trăi o viață lungă. Secretul longevității constă, de fapt, în aceste obiceiuri banale

5 semne care arată că vei trăi o viață lungă. Secretul longevității constă, de fapt, în aceste obiceiuri banale

Violeta Badea / 18.05.2021, 11:46
5 semne care arată că vei trăi o viață lungă. Secretul longevității constă, de fapt, în aceste obiceiuri banale

5 semne care arată că vei trăi o viață lungă. Numerologul Mihai Voropchievici a descoperit secretul longevității. Indiferent de vârsta pe care o avem, specialistul consideră că anumite obiceiuri banale au capacitatea de a influența durata vieții. De asemenea, numerologul crede că sunt anumite semne care arată dacă vom trăi o viață lungă. Iată care sunt acestea.

5 semne care arată că vei trăi o viață lungă

De-a lungul timpului, oamenii au încercat tot felul de metode pentru a prelungi durata vieții și au existat câteva persoane care au depășit lejer vârsta de 100 de ani. Mulți s-au întrebat care a fost secretul longevității lor și ce obiceiuri au avut, astfel încât au reușit să atungă această performanță. Numerologul Mihai Voropchievici a mărturisit, la postul de televiziune Antena 3, că există câteva semne care ne arată dacă vom avea sau nu o viață lungă.

Mihai Voropchievici
Mihai Voropchievici

1. Gândirea pozitivă

De-a lungul timpului, oamenii de știință au demonstrat că gândirea și energia pozitivă influenţează procesul de îmbătrânire. Este foarte important să avem o atitudine optimistă, astfel vom observa că lucrurile bune vin în viața noastră, aparent fără niciun efort. Încăpățânarea unei persoane îi poate face rău, dar există și încăpățânare constructivă, ce duce la niște lucruri bune.

2. Ești o persoană sociabilă

Îți place să socializezi? Ei bine,acest lucru poate juca un rol extrem de important în prelungirea duratei de viață. Specialiștii au efectuat numeroase studii și au demonstrat că izolarea şi singurătatea sunt responsabile pentru diverse tulburări psihice care ne pot afecta calitatea vieţii.

„Omul care are mai mulți prieteni, care se distrează, socializează, nu are viața mai lungă. Refugierea în  singurătate, în anxietate, în a te departaja de toți, prin simplul mod că nu accepți veselia. A învăța să zâmbești, aduce un strop de bucurie zilnică în viața ta, este pentru tine benefic și este și pentru cel din fața ta.

(…) Cu cât ești mai educat, cu atât trăiești mai mult. Cu cât neuronul e pus la treabă, citești, pregătești, studiezi, cunoști, curiozitatea aceea, dorința de instruire și pregătire. Atâta timp cât îi dai corpului și hrană spirituală e mai bine.”, a mărturisit Mihai Voropchievici.

3. Îți place să-i ajuți pe cei din jur

Studiile au arătat că persoanele care au o dorință mare de a ajuta și de a se implica au șanse mai mari să depășească vârsta de o sută de ani. Se spune că atunci când ajuți necondiționat, faci o bucurie acolo unde sunt lacrimi pe obraz și unde e o suferință. Apoi, ai satisfacția că ai contribuit cu ceva la ajutorul unei persoane aflată la necaz.

4. Verifică arborele genealogic

Persoanele care ajung să împlinească vârsta de 100 de ani, cu siguranță, au o rudă de gradul I (părinte, frate, bunic) care a avut același noroc în ce priveşte longevitatea. Așadar, studiază-ţi arborele genealogic și vei afla exact ce șanse ai ca să trăiești mult.

5. Locul în care îți petreci viața

Oricât ar suna de ciudat, cercetătorii spun că longevitatea este reprezentată și de locul în care alegi să-ți trăiești viața. De exemplu, persoanele care trăiesc la munte au șanse duble de a trăi mai mult. Nu se știe exact care este secretul zonelor montane, dar cel mai probabil are legătură cu altitudinea și cu aerul curat.