Home » Când, unde, cum » 7 bărbați care susțin că sunt reîncarnarea lui Iisus. Ce spun despre Apocalipsă

7 bărbați care susțin că sunt reîncarnarea lui Iisus. Ce spun despre Apocalipsă

Manolică Anca / 19.05.2022, 16:38
7 bărbați care susțin că sunt reîncarnarea lui Iisus. Ce spun despre Apocalipsă

Mulți bărbați din întreaga lume susțin că sunt Iisus Hristos reîncarnat. De la un șofer de taxi din Zambia la polițiști siberieni, chiar și foști pastori și membri ai Bisericii, toți susțin că au primit revelații de la Dumnezeu despre misiunea lor. Află-le povestea, din rândurile de mai jos. Cum au ajuns să facă acest lucru.

Bărbați care susțin că sunt reîncarnarea Mântuitorului

Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Mulți oameni care practică creștinismul în întreaga lume cred că el este Mesia cel promis, Mântuitorul, Prințul Păcii, Fiul lui Dumnezeu, Regele regilor. În Biblie se profețește că într-o zi El se va întoarce pe Pământ pentru a-și construi împărăția.

Timp de secole, această profeție a fascinat și intrigat milioane de oameni din întreaga lume. De fapt, există persoane care se pare că au fost profund influențate de această profeție, încât au ajuns să spună că sunt reîncarnarea lui Iisus Hristos. Iată mai jos câteva persoane notabile care sunt ferme în afirmația lor că sunt a doua venire a lui Hristos.

1. Inri Cristo din Brazilia

Cristo, liderul autoproclamat, a inițiat un cult numit INRI în capitala Braziliei. Liderul celibatar, în vârstă de aproape 70 de ani, locuiește împreună cu câțiva adepți ai săi într-un complex înconjurat de sârmă ghimpată și garduri electrice. Cea mai mare parte a hranei este cultivată în interiorul complexului lor, unde se concentrează pe răspândirea mesajului lor, Noua Eră a păcii.

Părinții săi erau catolici germani, iar la naștere l-au numit Alvaro Theiss. Inri a plecat de acasă când avea 13 ani și a făcut bani lucrând ca ospătar, brutar, băiat de livrări și vânzător ambulant.

În anii 1970, a decis să devină ateu. Apoi a pornit într-un turneu de discursuri prin țară și chiar a apărut în emisiuni de televiziune. Nou ani mai târziu a pretins că l-a auzit pe Dumnezeu, care i-a spus că este Iisus Hristos. Și-a schimbat numele în Inri Cristo și a început să se îmbrace în haine și sandale.

A fost expulzat de SUA și de Marea Britanie și s-a mutat în Franța. După ce a fost chiar arestat în Brazilia pentru blasfemie și vandalism, el a început să locuiască într-un complex înconjurat de ziduri, unde stă și în prezent.

2. Apollo Quiboloy

Apollo a fondat Împărăția lui Iisus Hristos, Numele mai Presus de Orice Nume. El a condus biserica, care avea sediul în Filipine, în orașul Davao. Are 6 milioane de adepți, dintre care 4 milioane locuiesc în țară, iar restul în țări din întreaga lume.

Quiboloy susține că este Fiul desemnat al lui Dumnezeu și că i s-a încredințat protejarea Mântuitorului neamurilor sau, mai simplu spus, a poporului neevreu. De asemenea, el a susținut că trăiește fără păcat din 2005.

Apollo este incredibil de influent în întreaga țară și are sprijinul multor partide politice.

3. Vissarion din Siberia

Vissarion din Siberia
Vissarion din Siberia

Vissarion a înființat Biserica Ultimului Testament în pădurea siberiană, unde a adunat în prezent aproximativ 10.000 de oameni. Numele său real era Serghei Anatoluevitch Torop și a lucrat ca ofițer de patrulă al Armatei Roșii, dar și-a pierdut slujba cu un an înainte de a-și găsi misiunea.

Vissarion promovează, printre altele, reîncarnarea, ecologia și vegetarianismul. Trăiește împreună cu 5.000 de discipoli ai săi, Vissarionii, pe un teren izolat, unde îi învață cum vânturile aspre de iarnă îi ajută să-și formeze caracterul.

Bărbatul susține că asupra lumii se va abate un adevărat potop apocaliptic și vor fi salvați doar cei care locuiesc în comunitatea pe care el însuși a întemeiat-o.

4. Oscar Ramiro Ortega-Hernandez

În anul 2011, Ortega-Hernandez a încercat să îl asasineze pe președintele Obama, la acea vreme, care se afla în vizită la San Diego împreună cu soția sa, Michelle. A fost o tentativă eșuată, iar el a fost prins în Pennsylvania.

A făcut acest gest deoarece credea că Obama este Anticristul. El a înregistrat chiar și un videoclip în care vorbește despre mesajul său și susține că arată exact ca Iisus și că este versiunea modernă.

5. Bupete Chibew Chishimba din Zambia

În orașul Kitwe din Zambia, Bupete Chibwe Chishima a susținut că s-a reîncarnat cu puterile lui Iisus Hristos. Oamenii din oraș l-au bătut atunci pentru afirmațiile sale și au vrut să-l răstignească.

Acum este cunoscut ca domnul Credincios, domnul Cuvânt al lui Dumnezeu și Părintele Stâncă a lumii. Chishimba conduce un taxi pe care scrie „Lord of Lords” și își răspândește mesajul. El locuiește în oraș cu soția și copiii săi și răspândește cuvântul lui Hristos purtând robe.

6. Wayne Bent

Liderul Bisericii „Lord Our Righteous Church”, Wayne Bent, și-a început misiunea în New Mexico. Înainte de a-și înființa grupul, a fost pastor adventist de ziua a șaptea, dar a plecat după ce a spus că Dumnezeu i-a arătat că el este Hristos.

Wayne Bent / foto: Daily Mail
Wayne Bent / foto: Daily Mail

El a fost arestat și trimis la închisoare în 2008 pentru molestarea unei minore. Bent a recunoscut chiar că a avut relații cu multe dintre adeptele sale de sex feminin, dar el este Mesia al acestora și crede că este nevinovat. Wayne Bent spune că stările sale sunt la fel ca cele ale lui Iisus Hristos, în condițiile în care mulți încearcă să îl distrugă prin acuzații false.