Home » Când, unde, cum » 7 plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. De ce se spune că riști să fii mâncat sau ucis dacă ajungi aici

7 plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. De ce se spune că riști să fii mâncat sau ucis dacă ajungi aici

Manolică Anca / 06.07.2021, 11:48

Cui nu-i place vacanța și mai ales una pe o plajă superbă unde te poți bucura în liniște de briza mării și nisipul fin? Lumea este atât de mare, iar numărul colosal de plaje te pune adesea în dificultate, pentru că nu știi pe care să o alegi. Cu toate acestea, frumusețea lor poate ascunde uneori unele lucruri înfiorătoare. Aceste 7 plaje despre care urmează să îți vorbim sunt niște locuri uimitoare, însă din anumite motive ele sunt considerate foarte periculoase. Iar concediul tău s-ar putea transforma rapid într-un adevărat coșmar.

1. Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Insula Fraser, Australia

Insula Fraser din sud-estul statului Queensland este uimitor de frumoasă. Cu plaje lungi și albe și lacuri de apă dulce, aceasta sigur poate convinge orice turist să o viziteze. Pădurile tropicale care înconjoară plajele cristaline și cresc pe malurile apelor străvezii, fac din această insulă Raiul pe pământ. Însă, din păcate, oamenilor le este interzis să vină aici.

Motivul este unul înspăimântător: apele din jur sunt pline de rechini și meduze foarte periculoase. Și dacă aceste aspecte nu te-au convins, ei bine, află că pe maluri se regăsesc mulți crocodili și viețuiesc unele dintre cele mai periculoase specii de păianjeni din lume. Plaja este extraordinar de frumoasă și de mortală, la propriu!

2. Kilauea, Hawaii

Vulcanul Kilauea
Vulcanul Kilauea

Plajele insulelor din Hawaii sunt extrem de populare și iubite de turiști. Ele sunt alese ca destinații datorită climei, ospitalității și peisajelor superbe. Cu toate aceste, Insulele Hawaii ascund și locuri extrem de periculoase, cum ar fi plaja cu nisip negru de lângă vulcanul Kilauea. În realitate, aici sunt mai mulți vulcani activi, iar Kilauea este unul dintre ei.

Deși plaja este absolut superbă, în orice moment există posibilitatea ca vulcanii să erupă. Însă, acest lucru nu pare să îi sperie pe toți turiștii, ăentru că sunt unii care aleg să vină aici. Nisipul negru arată neobișnuit și este, de fapt, cenușa lăsată de vulcan. Probabil, ar trebui să te gândești de mai multe ori înainte de a alege să vizitezi acest loc!

3. Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Plaja Chowpatty, India

Plaja Chowpatty, India
Plaja Chowpatty, India

India este cunoscută grație culturii sale, mâncărurilor tradiționale și frumuseții impresionante. Plaja Chowpatty se află în Mumbai și este cea mai cunoscută plajă din țară. Totodată, este și cea mai murdară plajă din lume. Nisipul este plin de gunoaie, iar apele sunt extrem de poluate din cauza resturilor din canalizarea orașului.

Anual, mare parte a locuitorilor orașului Mumbai, se adună pe plajă pentru a sărbători Ganesha Chaturthi, un festival hindus. Scăldarea în această apă este un element al tradiției, însă acestea fiind într-atât de poluate și dezgustătoare, majoritatea oamenilor sunt infectați cu diferite boli, mai ales copiii și bătrânii.

4. Insula Santinelei de Nord – Insulele Andaman

Insula Santinelei de Nord. Locuitorii atacă vizitatorii
Insula Santinelei de Nord. Locuitorii atacă vizitatorii

Unul dintre cunoscutele locuri interzise de pe planetă, care au rămas și neexplorate, este Insula Santinelei de Nord, una dintre Insulele Andaman din Golful Bengal. De această insulă nu se poate apropia nimeni, de vizitat nici nu se pune problema. Populația este estimată între 50 şi 400 de indivizi. Aceștia încă trăiesc ca în epoca de piatră, își fac dreptate cu sulița și refuză orice contact cu lumea modernă.

Nu sunt mulți cei care se pot lăuda că au făcut o baie în apa cristalină sau au admirat plaja superbă, deoarece vizitatorii sunt primiți cu violență sau uciși. Băștinașii se află pe această insulă de peste 60.000 de ani și nu au evoluat absolut deloc.

5. Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Coasta Skeleton, Namibia

Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Coasta Skeleton, Namibia
Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Coasta Skeleton, Namibia

Nisipurile lipsite de viață de aici transformă orice viețuitoare într-o potențială hrană pe fel și fel de prădători. Șacalii, leii, hienele sunt ca la ei acasă pe acest tărâm. Une mai pui că și apele sunt pline de rechini. Așadar, acest loc nu este indicat de vizitat.

6. Insula Heard, Antarctica

Insula Heard, Antarctica
Insula Heard, Antarctica

Situată la „capătul lumii”, plaja de pe această insulă este considerată una extrem de periculoasă. Locul oferă experiențe unice pentru pasionații de surf, însă aceștia trebuie să fie căliți în fața frigului de aici. Zona este considerată a fi una foarte periculoasă din pricina apei foarte reci și a distanței mari de civilizație, circa 4.100 de km. În caz de urgențe medicale, sunt șanse mari să îți pierzi viața.

7. Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Plaja Smyrna, Florida

Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Plaja Smyrna, Florida
Plaje uimitoare din lume, considerate foarte periculoase. Plaja Smyrna, Florida

Plaja de pe această coastă este considerată a fi „capitala” marelui rechin alb. Riscul de a fi atacat de această specie este foarte mare. Un eveniment intens mediatizat de presă a avut loc în 18 septembrie 2016, atunci când trei surferi au fost atacați de rechini, în decurs de câteva ore. Deși este un loc absolut superb și perfect pentru iubitorii de surf, plaja este considerată una foarte periculoasă.