Home » Când, unde, cum » Bacalaureat 2021. Ce exerciții și ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică și care este baremul

Bacalaureat 2021. Ce exerciții și ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică și care este baremul

Alexandru Cazacu / 29.06.2021, 12:20
Bacalaureat 2021. Ce exerciții și ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică și care este baremul

Bacalaureat 2021. Mari emoții pentru absolvenții clasei a XII-a care susțin astăzi proba scrisă la matematică a examenului de Bacalaureat, una dintre cele două probe obligatorii ale profilului (Matematică și Istorie). Atât subiectele, cât și baremul de corectare vor fi publicate astăzi.

Bacalaureat 2021. Pe 29 iunie absolvenții claselor a XII-a susțin proba la matematică

După cum spuneam, elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului (matematică pentru cei de la real, în funcție de specializare, și istorie pentru cei de la uman). Din cauza pandemiei de coronavirus, anul  școlar 2020 – 2021 a fost unul dificil pentru elevi, care au făcut orele de curs mai mult în mediul online. Iar cu siguranță, cei mai afectați de acest lucru au fost elevii din anii terminali, care au susținut și vor susține în această perioadă examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Potrivit ministrului Educației, nu mai puțin de 114.137 de elevi s-au înscris anul acesta pentru a susține examenul de Bacalaureat 2021. Este vorba despre un procent de 77% dintre elevii absolvenți de liceu. Precum și în anul precedent, Ministerul Educației a transmis și modul de organizare al examenelor pentru Bacalaureat 2021, ținându-se cont de situația actuală.

Așadar, candidații vor avea acces în sala de examen în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, urmând ca la ora 9:00 să primească subiectele la matematică/istorie. Astfel, din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen.

Bacalaureat 2021. Pe 29 iunie elevii susțin examenul la matematică
Bacalaureat 2021. Pe 29 iunie elevii susțin examenul la matematică

Bacalaureat 2021, subiecte Matematică

Ei bine, subiectele la proba de Matematică a examenului de Bacalaureat vor fi publicate astăzi, la scurt timp după ce se încheie proba examenului, iar de îndată ce acestea vor fi publicate le veți putea găsi afișate și pe site-ul nostru. De asemenea, baremul de corectare va fi publicat pe site-ul edu.ro.

  • Un model de subiect la matematică pentru filiera teoretică, profil real, mate-info, îl puteți descărca de Aici.
  • Un model de subiect a matematică pentru filiera teoretică, științe ale naturii, poate fi descărcat de Aici.
  • Descarcă Aici un model de subiect la matematică pentru filiera tehnologică, profilul servicii.
  • De asemenea, un model de subiect la matematică pentru profilul pedagogic, poate fi descărcat Aici.

Candidații vor primi coli tipizate și ciorne marcate cu stampila ”Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie. De asemenea, în timpul examenului le este interzis să comunice cu ceilalți elevi sau cu persoane din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Subiecte primite de candidați la filiera teoretică specializarea științele naturii

Iată că au apărut și subiectele la Matematică, primite de candidații de la filiera teoretică, specializarea științele naturii. Vezi mai jos care sunt acestea.

Bacalaureat 2021. Subiectele de la filiera teoretică, specializarea științele naturii
Bacalaureat 2021. Subiectele de la filiera teoretică, specializarea științele naturii / Sursă Foto: stirileprotv.ro
Bacalaureat 2021. Subiectele primite de candidații de la filiera tehnologică
Bacalaureat 2021. Subiectele primite de candidații de la filiera tehnologică
Subiecte Matematică BAC 2021, profil mate-info FOTO edupedu.ro
Subiecte Matematică BAC 2021, profil mate-info FOTO: edupedu.ro

 

 Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2021

Primele rezultate ale probelor scrise de BAC 2021 se vor afișa pe data de 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestațiile, iar pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

Așadar, după proba proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie) la Bacalaureat 2021 urmează proba la alegere și cea de limbă maternă, examenele fiind susținute în zile consecutive.