Home » Când, unde, cum » Bărbatul de 55 de ani care arată ca la 20. Care este de fapt secretul lui. FOTO

Bărbatul de 55 de ani care arată ca la 20. Care este de fapt secretul lui. FOTO

Manolică Anca / 12.03.2022, 14:57

În ultimele săptămâni, un bărbat de aproape 55 de ani a devenit viral pe tot internetul. În ciuda vârstei sale, el arată ca un bărbat de numai 20 de ani, cu o piele fără cusur. În rândurile de mai jos vei face cunoștință cu Chuando Tan, bărbatul care, în mod clar, nu îmbătrânește deloc sau, practic, întinerește. Dacă nu ne crezi, iată dovada!

Secretul bărbatului de 55 de ani care arată ca la 20

Chuando Tan este un fotograf din Singapore care a atras atenția întregii lumi asupra sa, nu doar prin faptul că a fotografiat alte persoane, ci și prin propriile fotografii. De ce este acest lucru atât de interesant, te întrebi? Ei bine, Chuando s-a născut în 1967, ceea ce înseamnă că urmează să împlinească 55 de ani, dar arată ca și cum ar avea 20 de ani. Care să fie secretul?

Cunoscut este faptul că bărbatul din Singapore a lucrat ca model în anii ’80; a reușit chiar să devină cântăreț pop în anii ’90. Dar cariera sa în acest domeniu nu a durat mult și de aceea Tan a ales o altă profesie, cea de fotograf. Odată, în loc să posteze o altă lucrare de-a sa, a postat o fotografie cu el însuși și atunci a început totul. Într-unul dintre interviurile sale, fotograful a povestit totul.

„Am deschis un cont de Instagram pentru că niște prieteni mi-au spus că, în zilele noastre, clienții ar vrea să știe cât de mare este numărul de urmăritori pe rețelele de socializare pe care îl are un fotograf. Pentru a-mi pune piper pe cont, am postat mai multe fotografii cu mine însumi pentru a-mi împărtăși gândurile în legende”, a spus acesta.

Bărbatul de 55 de ani care arată ca la 20
Bărbatul de 55 de ani care arată ca la 20

Cum reușește să se mențină așa bine

Internauții au observat rapid că Tan este parcă veșnic tânăr și nu arată deloc ca și cum ar avea peste 50 de ani. Unii cred că totul ține de genetică, alții că secretul constă în locul în care trăiește, deoarece Singapore are aer curat, medicamente bune și produse de înaltă calitate. Hai să vedem cum decurge viața celebrului fotograf.

Chuando Tan merge pe principiul conform căruia ești ceea ce mănânci și crede că starea de sănătate a unei persoane, precum și aspectul său, depinde în proporție de 70% de alimentele pe care le consumă și 30% de exercițiile fizice. De aceea, la micul dejun mănâncă 6 ouă fierte tari cu doar 2 gălbenușuri (din cauza colesterolului). În plus, el bea un pahar de lapte și uneori adaugă la micul dejun avocado cu fructe de pădure. Aceasta este o cantitate bună de proteine și energie pentru începutul zilei.

În afară de ouă, în timpul zilei mănâncă pui cu orez, legume la grătar și supă de pește. Fotograful recunoaște că înghețata este slăbiciunea lui și de aceea o mănâncă uneori, dar numai în prima jumătate a zilei. De asemenea, el evită cafeaua și ceaiul, și bea, în schimb, foarte multă apă. Nu fumează, nu consumă alcool și mănâncă la cină o salată din verdețuri proaspete.

Petrece aproximativ 90 de minute pe zi făcând exerciții fizice

Tan face exerciții de forță de 4 ori pe săptămână, sau de cel puțin 3 ori dacă este prea ocupat. El nu petrece mai mult de 30 de minute pentru această activitate. Antrenamentul de forță este întotdeauna urmat de un antrenament cardio. Însă, din cauza unei accidentări la genunchi, el nu face jogging, ci merge în ritm rapid pe o bandă de alergare. În plus, încearcă să înoate în fiecare zi, aproximativ o oră.

Bărbatul de 55 de ani care arată ca la 20
Bărbatul de 55 de ani care arată ca la 20

În timp ce unii sunt siguri că Tan a apelat la operațiile estetice și folosește unele produse cosmetice speciale pentru a arăta atât de bine, el spune: „Am o piele sensibilă, de aceea există doar 2 lucruri pe care le folosesc zilnic: gel de spălare a feței și cremă hidratantă.”

De asemenea, el încearcă să nu meargă la somn niciodată mai târziu de ora 23.00 și se trezește devreme în fiecare zi. Tan este sigur că munca de noapte și vizionarea de filme după miezul nopții nu îmbunătățesc sănătatea. Pentru a avea un somn bun, el nu mai mănâncă cu 5-6 ore înainte de a se culca.