Home » Când, unde, cum » Care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța

Care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța

Manolică Anca / 10.07.2021, 13:42
Care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța

Dacă și tu ești genul care nu preferă nicio bucățică de „textilă” pe tine atunci când mergi la plajă, ei bine, află că în 2021 nu prea mai sunt multe locuri în care să poți sta la soare în voie. Iată care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța. Pe litoralul românesc mai sunt doar două amenajate.

Care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța

Este adevărat, oamenii nu au umblat mereu îmbrăcați, ba chiar hainele sunt o invenție destul de recentă. Atât de recentă, încât oamenii nu au dezvoltat încă un reflex genetic al „rușinii”. Acoperirea din instinct a zonelor intime, atunci când cineva intră, pe neașteptate, peste tine la duș, este un reflex condiționat, deprins pe parcursul vieții. Nudiștii nu văd goliciunea ca fiind degradantă sau imorală, iar unii dintre ei nu o consideră nici măcar a fi indecentă.

Aşa că puținele plaje care mai sunt astăzi disponibile pentru nudişti sunt extrem de aglomerate. Turişti de toate vârstele stau complet goi la soare ca să se bronzeze peste tot, adoptând cele mai ciudate poziţii. Din păcate pentru ei, opțiunile au rămas extrem de puține. Iată care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța, unde, în plin sezon estival, abia ai loc unde să arunci un ac:

  • Plaja între Eforie Nord şi Eforie Sud – aici există singurele plaje de nudiști: una cu ieşire la mare, alta pe malul lacului Techirghiol. Locul este unul special, care are o tradiție veche în spate. Este îngrădit cu garduri de stuf discrete şi marcate cu un indicator. Din păcate, intimitatea începe încet, încet să dispară și de pe aici, din cauza construcțiilor care s-au construit în ultimii ani și care sunt într-o continuă expansiune,
  • Plaja Costineşti – amatorii de plajă nud se adună în Golful Francezului. O plajă nu foarte mare, la care accesul se face pe un drum de ţară.
  • 2 Mai şi Vama Veche – la marginile plajelor se regăsesc mulţi nudişti, deşi nimeni nu prea protestează dacă se „amestecă” cu cei care poartă costume de baie. Însă, cu precădere în Vama Veche, ei au fost împinși mai spre nordul stațiunii, pentru că, și aici, plajele s-au umplut de șezlonguri. Turiştii care vin în aceste locuri sunt cunoscuţi ca fiind, în general, lipsiţi de prejudecăţi. Cândva, aceasta era renumită pentru nudism.
România nu prea mai are plaje amenajate pentru nudiști
România nu prea mai are plaje amenajate pentru nudiști

Cei care fac plajă nud în zonele neamenajate riscă amenzi

Nudism se mai poate face și la Vadu sau Corbu, însă cu riscul unei amenzi, dacă cineva se simte deranjat și decide să facă reclamație la poliție. Conform legii, în România, turiştii care practică nudismul în zonele neamenajate şi îi deranjează pe ceilalţi pot să fie sancţionaţi cu o amendă de la 500 de lei, pentru exhibiţionism.

Amatori de plajă nud sunt peste tot în Europa, așa se face că există plaje extrem de cunoscute pentru acest lucru. Nu puțini sunt cei care le caută, iar câteva dintre ele sunt Little Banana în Skiathos, Patara în Turcia, Plaja Roșie în Creta, Plaje de Tahiti în Franţa sau Valalta în Croaţia.