Home » Când, unde, cum » Cât costă să închiriezi o rulotă, în 2022, în România. Ce alte costuri mai trebuie să acoperi

Cât costă să închiriezi o rulotă, în 2022, în România. Ce alte costuri mai trebuie să acoperi

Alexandru Cazacu / 11.08.2022, 10:54
Cât costă să închiriezi o rulotă, în 2022, în România. Ce alte costuri mai trebuie să acoperi

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți români aleg să meargă în vacanțe cu rulota. Ei bine, astfel de călătorii pot oferi experiențe de neuitat familiilor cu copii și nu numai. De asemenea, călătorind cu rulota poți descoperi o mulțime de locuri noi și frumoase. Dar cât costă să închiriezi o rulotă și ce alte costuri trebuie să acoperi? Răspunsul îl puteți afla în continuare.

Cât costă să închiriezi o rulotă, în 2022

În urmă cu mai mulți ani, francezii și nemții lansau curentul rulotiștilor în Europa. În zilele noastre, în România există din ce în ce mai multe persoane care aleg să călătorească astfel. Mulți dintre turiștii români sunt de părere că pot petrece o vacanță minunată în acest mod, mai ales că poți vizita o mulțime de locuri noi. În plus, costurile de închiriere a unei rulotelor este mai redus în comparație cu tarifele de cazare.

Așa se face că, afacerile de închiriere a rulotelor sunt din ce în ce mai des întâlnite și în țara noastră. Totodată, campingurile din România au tarife accesibile, așa că este de așteptat ca numărul rulotiștilor tot mai ridicat. Acestea fiind spuse, haideți să aflăm cât costă să închiriezi o rulotă.

Tarife pentru închirierea unei rulote

Așadar, dacă vrei să te bucuri de o vacanță cu rulota, trebuie să știi că tarifele pentru închirierea acesteia sunt destul de decente. Mai exact, dacă vrei să pleci 10 zile cu rulota în această perioadă, va trebui să scoți din buzunar, în medie, între 1.600 și 3.500 de lei. În schimb, dacă optezi pentru un camper/autorulotă, prețurile sunt puțin mai ridicate și pot varia între 2.900 și 6.300 de lei, potrivit promotor.ro.

Este important să menționăm faptul că, tarifele se calculează de obicei pe zi de închiriere, iar cele mai mari se practică în cazul rulotelor și autorulotelor premium, dar și celor off-road. Ei bine, rulotele și autorulotele premium pot fi închiriate cu prețuri cuprinse între 120 și 140 de euro pe zi, însă îți vor oferi confortul unei camere de hotel de cinci stele. De obicei, acestea sunt închiriate de cei care vor să petreacă vacanțe de 2-3 săptămâni în Turcia sau Grecia.

Cât costă să închiriezi o rulotă
Cât costă să închiriezi o rulotă, în 2022

Ce alte costuri trebuie să mai acoperi

În plus, dacă închiriați rulota pentru o perioadă mai lungă, prețurile ar putea fi mai avantajoase. Tarifele sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, cum ar fi tipul rulotei, capacitatea, dotările, taxa de igienizare, Casco etc.

Dacă nu ați mai închiriat niciodată o rulotă, trebuie să știți că majoritatea firmelor percep o garanție pentru modul normal de închiriere. În cele mai multe cazuri, garanția este în valoare de 500 de euro și este reținută de firme în momentul închirierii.

Așadar, dacă rulota închiriată este returnată cu avarii produse din vina clientului, firma de închirieri va acoperi cheltuielile pentru reparații cu banii din acest depozit. Pe de altă parte, dacă rulota este returnată în starea în care era la momentul închirierii, garanția va fi returnată clienților la finalul perioadei de închiriere, mai scrie sursa citată anterior.