Home » Când, unde, cum » Câte camere are Palatul Buckingham și unde se află de fapt apartamentul Reginei Elisabeta. Detalii mai puțin știute despre viața la Palatul Regal

Câte camere are Palatul Buckingham și unde se află de fapt apartamentul Reginei Elisabeta. Detalii mai puțin știute despre viața la Palatul Regal

Cojocaru Cristian / 23.09.2021, 10:10
Câte camere are Palatul Buckingham și unde se află de fapt apartamentul Reginei Elisabeta. Detalii mai puțin știute despre viața la Palatul Regal

Palatul Buckingham este una dintre cele mai cunoscute clădiri ale Marii Britanii. Acest loc este folosit atât pentru evenimente cât și pentru cazarea invitaților regali. Află unde este situat și ce se află în spatele somptuoasei clădiri.

Palatul Buckingham conține foarte multe apartamente private

Această clădire impozantă se află în Londra și este destinat evenimentelor importante precum și cazarea invitaților regali. În cazul în care te întrebi ce înseamnă viața la Palatul Buckingham, află că inclusiv angajații au parte de foarte multe avantaje. Acesta a devenit Palat Regal în mod oficial în anul 1837 și conține foarte multe camere și apartamente luxoase.

Aceste apartamente sunt destinatei atât reginei cât și membrilor familiei regla. Personalul care lucrează la Palatul Buckingham se bucură de foarte multe avantaje, iar dintre acestea fac parte serviciile medicale exclusive și pot face chiar și exerciții fizice la impozantul palat. Angajații au la dispoziție chiar și un cabinet medical.

Regina Elisabeta a II-a are apartamentul situat în aripa de nord a palatului, fiind un apartament cu nouă camere în care sunt dispuse piese de mobilier foarte scumpe. Unul dintre zvonuri arată că Regina Marii Britanii și Prințul Philip ar fi dormit în camere separate, iar acest lucru din cauză că feței regale îi place să doarmă cu geamul deschis, indiferent de anotimpul de afară.

Grădina palatului este pe măsura construcției, astfel că aceasta măsoară 158.000 de metri pătrați. În ceea ce privește flora regăsită în grădină, acolo pot fi întâlnite peste 300 de tipuri de flori sălbatice și 150 de tipuri de copaci. Fauna numără peste 30 de specii de păsări și numeroase specii de fluturi. În cadrul grădinii poate fi regăsit și un lac, în mijlocul căreia se află o insulă și adăpostește albine italiene care este principalul producător de miere al reginei.

palatul buckingham
Palatul Buckingham detine si o galerie a picturilor

Angajații au parte de un tratament exclusivist

Secolul al XVIII-lea era secolul în care familia regală cumpăra casa Buckingham. Aceasta a fost ulterior transformată în palat, în timp ce regele George al IV-lea se afla la conducere. Acesta, împreună cu arhitectul John Nash au refeăcut mai multe camere și l-au decorat cu cele mai alese piese. Chiar dacă de atunci nu s-au mai făcut reparații majore, o importantă cheltuială a fost făcută după ce, 500 de milioane de dolari au fost alocați pentru modernizarea conductelor de apă, a cablurilor electrice, a corpurilor de iluminat și a sistemului de încălzire.

Anagajații palatului nu au de ce să plece din incinta acestuia pentru că acolo pot regăsi un oficiu poștal, o cafenea și un cinematograf. Totodată, aceștia au acces la piscină, sală de sport și capelă, aceste lucruri pe lângă clubul de carte sau serviciile de consiliere. 188 de dormitoare sunt puse la dispoziția angajaților.

Deisgur, acestea sunt niște camere mici în care aceștia pot dormi în momentul în care se află la serviciu. Mâncarea, la rândul ei este asigurată celor care lucrează la palat, precum și pachete exclusive de telefonie mobilă și reduceri de leasing auto. Dacă te gândești că e ușor să te angajezi acolo, ei bine nu e chiar așa, iar acest lucru pentru că pozițiile vin cu o pregătire intensă, iar aceștia urmează cursuri speciale pentru a putea da dovadă de un serviciu impecabil.