Home » Când, unde, cum » Ce meserii aveau de fapt la bază marii dictatori ai lumii. Puțini știu cu ce se ocupau Stalin, Mussolini, Pol Pot, Franco, înainte de a deveni tirani

Ce meserii aveau de fapt la bază marii dictatori ai lumii. Puțini știu cu ce se ocupau Stalin, Mussolini, Pol Pot, Franco, înainte de a deveni tirani

Violeta Badea / 05.06.2021, 15:44

Crezi că manualele de istorie te-au învățat totul desprei ei? Ei bine, de foarte puține ori s-a discutat despre meseriile pe care le aveau marii dictatori ai lumii înainte de a deține puterea absolută. De-a lungul timpului, s-au spus multe despre ei, dar puțini știu cu ce se ocupau Stalin, Mussolini, Pol Pot, Franco, înainte de a deveni tirani

Ce meserii aveau de fapt la bază marii dictatori ai lumii

Au avut un cuvânt greu de spus în istorie și au rămas pentru totdeauna în amintirea unora. Cu toate astea, marii dictatori ai lumii au avut un trecut înainte de a ajunge să dețină puterea absolută. În continuare vom vorbi despre meseriile pe care le-au avut aceștia înainte de a ajunge conducători.

Iosif Stalin a terminat Teologia, dar a ajuns să lucreze ca mediator și funcționar. Deși mama sa și-a dorit extrem de mult ca fiul său să ajungă preot, despotul rus a renunțat la şcoala în anul 1899, deoarece nu își plătise taxele școlare sau cel puțin așa se crede. Unii nu sunt de acord cu această variantă și susțin că decizia de a abandona a venit în urma perspectivei sale anti țariste.

Benito Mussolini
Benito Mussolini

Benito Mussolini a fost mai întâi învățător, apoi a trecut în domeniul jurnalismului politic. Ulterior, fostul dictator s-a mutat din Italia în Elveția unde a avut mai multe locuri de muncă, apoi s-a remarcat ca jurnalist.

Pol Pot a fost dictatorul Cambodgiei, dar înainte de asta a predat istoria, geografia şi literatura franceză la o şcoală privată. Tiranul a studiat Electronica şi Telecomunicaţiile la Paris, dar nu a profesat în acest domeniu. Pol Pot a ales să se implice în activități revoluționare, iar apoi a ajuns să lucreze în domeniul învățământului.

Francisco Franco a fost dictatorul Spaniei. Acesta a fost cel mai tânăr căpitan al armatei spaniole în anul 1915. După ce a terminat cursurile Academiei de Infanterie din Toledo, Francisco Franco a devenit voluntar în campaniile coloniale din Marocul spaniol. După puțin timp, dictatorul a fost remarcat prin “dedicare profesională totală” şi a acordat mai multă atenţie decât în mod obişnuit binelui trupelor.

Adolf Hitler
Adolf Hitler

Despre Adolf Hitler s-au spus și s-au scris multe, dar puțini sunt cei care știu că înainte de a fi tiran, dictatorul fascist a fost pictor. Neamțul a iubit arta, deşi tatăl său nu a fost de acord cu acest lucru. Adolf Hitler a fost pictor în acuarelă în Viena și a fost respins de două ori la Academia de Arte Frumoase.

Kim Il-Sung a fost dictatorul Coreei de Nord. Înainte de a ajunge să dețină puterea, acesta a fost maior în cadrul armatei sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În anul 1930, acesta s-a alăturat rezistenţei coreene care lupta împotriva ocupaţiei japoneze.

Jorge Rafael Videla a fost dictatorul Argentinei. Înainte de a ajunge la putere, acesta a lucrat în cadrul armatei. Tiranul a studiat Colegiul Militar Naţional în anul 1944, iar apoi a făcut parte din armata Argentinei. Mai târziu, Jorge Rafael Videla a fost numit şef al Personalului General al Armatei în anul 1973.