Home » Când, unde, cum » Ce nume se sărbătoresc de Florii. Despre multe dintre ele nu știai că se sărbătoresc în această zi

Ce nume se sărbătoresc de Florii. Despre multe dintre ele nu știai că se sărbătoresc în această zi

Ileana Mladinoiu / 17.04.2022, 11:40
Ce nume se sărbătoresc de Florii. Despre multe dintre ele nu știai că se sărbătoresc în această zi

Dacă bebelușul tău va apărea între martie-iunie și nu știi ce prenume să alegi, află că ai toate motivele sa apelezi la un nume de floare, mai ales ca pe 17 aprilie, de Florii, se ivește ocazia să-i urezi La mulți ani! Fiecare prenume are propriul său sens și aduce o notă de originalitate. În plus copilul tău va fi fericit și mândru să descopere, pe măsură ce crește, că are un nume coborât din natură, inspirat de o floare.

Ce nume se sărbătoresc de Florii

Sinonime cu gingășia și frumusețea, adesea foarte parfumate și colorate, florile ne decorează grădinile și interioarele, oferindu-se celor care le privesc din dragoste. Ele trăiesc, se înmulțesc, sunt adesea subiectul cadourilor, îi fac pe oameni să zâmbească. Iată motive de a vă opri la nume de flori despre care e posibil să nu știți că se sărbătoresc de Florii.

Brândușa

Este un nume românesc, inspirat de brândușa de primăvară, o specie de plante care apare chiar înainte de topirea zăpezii. Brândușa este considerată o floare care semnifică sentimente puternice și devotament, legături strânse de dragoste, de prietenie. Fata care va purta acest nume va trebui să știe că este o femeie puternică și că va pune pasiune in tot ceea ce întreprinde.

Crin/Crina

Un prenume simplu și delicat ce începe să capete notorietate. Sublima și impunătoarea floare de crin inspiră din ce în ce mai mulți părinți care caută un prenume neobișnuit, sinonim cu splendoarea. Destul de vechi în onomastica greacă, Krinon, Krino, Krinis etc. sunt formate de la substantivul „krinon”  care se traduce prin „crin”.

Violeta

Prenumele Violeta provine din cuvântul latin „viola”. De asemenea, este inspirat în mod natural de numele florii. Violeta este o floare foarte frumoasă care înflorește toamna, cât iarna și primăvara în funcție de soi.

Iris

În mitologia greacă, prenumele Iris este atribuit unei zeițe mesager al zeilor. Pe partea de flori, irisul este o plantă frumoasă apreciată de grădinari care o mai numesc și „orhideea săracului”. Această floare minunată a inspirat mulți părinți cu imaginație bogată. Iris este curcubeul în greacă. Îndrăzneață, independentă și dinamică, fata cu numele acesta are spirit de lider.

Rozalia

Prenumele Rozalia este de origine latină și se trage din cuvântul „rosa” care înseamnă „trandafir”. În ultimii ani, acest prenume romantic prin excelență a revenit în prim-plan. În antichitate, floarea delicată a fost unul dintre atributele Afroditei, zeița iubirii și frumuseții. Nu e de mirare că i-a inspirat pe unii părinți. Mai mult, Rozalia este o fetiță curajoasă și hotărâtă.

Lilla

Numele Lilla derivă din latinescul „lilium” care înseamnă „crin”. Liliacul este una dintre florile emblematice ale primăverii, un simbol al primelor declarații de dragoste. Acest prenume mai înseamnă în ebraică „ceea ce îmi aparține este al ei”. Lilla are ca particularități veselia, puritatea și inocența. Latura sa spirituală o face pe cât de fermecătoare, pe atât de originală.

Camelia

Prenumele Camelia provine de la numele unui arbust înflorit, originar din Asia de Est. Camelia este o persoană protectoare, devotată, generoasă, care are nevoie de atenție. Obiectivele ei vor fi atinse pentru că este persistentă și nu ezită să accepte provocări.

Zambila

Zambila este o floare a iubirii, a fericirii, a fidelitatii și a tristeții. Numele florii în limba greacă înseamnă „floarea ploilor", dar grecii au numit-o în același timp floarea tristeții și totodată floarea amintirii zambilei. Există o legendă greacă asociată cu numele acestei plante.

În Sparta antică, Hyacinth a fost de ceva vreme unul dintre cei mai importanți zei, dar treptat faima sa a dispărut și locul său în mitologie a fost luat de zeul frumuseții și al soarelui, Phoebus sau Apollo. Legenda lui Hyacinth și Apollo a fost una dintre cele mai faimoase povești despre originea florilor. Fetele cu numele de Zambila sunt sensibile și inteligente, dornice să cunoască și să dea dovadă de o determinare nesfârșită.

Ce nume se sărbătoresc de Florii
Ce nume se sărbătoresc de Florii

Magnolia

Luat din latinescul „arborele înflorit”, Magnolia este un prenume destul de rar. Magnoliile pun în contrast umanitatea și latura de vis cu o minte foarte dreaptă și analitică. Așadar, idealiste, fetele cu numele Magnolia de foarte multe ori își ating scopurile.

Narcis

Narcis înseamnă „iubire de sine” în greacă. Acesta este unul dintre rarele prenume masculin inspirat de flori. De la origini, Narcis își extrage inteligența, independența și determinarea. Bărbatul cu numele Narcis are un mare simț al medierii și o adevărată sete de cunoaștere.

Anemona

Te poți baza pe o femeie cu numele acesta. Perseverentă și eficientă, își pune voința înainte și știe sa-și stabilească poziția.

Florentin/Florentina

Florentin provine din latinescul „florens”. Bărbații care poartă numele acesta au calități de prețuit. Sunt dinamici, logici, independenți și îndrăzneți. Prin urmare, un cocktail exploziv.

Angelica

Fetele cu numele Angelica au o puternică conștientizare a sentimentelor. În centrul caracteristicilor lor se află autoritatea, inovația, acțiunea și energia.

Margareta

Înseamnă „perlă” în greacă. Foarte des întâlnit în secolul precedent, acest prenume ar trebui să cunoască o nouă tinerețe în următorii ani. Altruiste, idealiste, cinstite, fetele numite Margareta sunt prieteni foarte credincioși.

Azalea

Fetița Azalea este delicată și discretă. Timiditatea femeii Azalea este egalată doar de generozitatea ei. În dragoste, poate fi pasională, dar nu își va sacrifica latura misterioasă.

Dalia

Deși este rar purtat, acest nume aduce un omagiu florii care crește în America Centrală. Conform ortografiei sale, are mai multe semnificații: Dalia simbolizează o „crengă înflorită” în ebraică și o „viță de vie” în arabă. Fetele numite astfel sunt recunoscute pentru generozitatea lor și simțul intuiției.

Flora

Acesta este numele florii în toată gloria ei. Flora a fost faimoasa și puternica zeiță a primăverii în Roma antică. Un lucru este sigur. Ea nu și- a pierdut nimic din frumusețea ei. Acest prenume a traversat strălucit veacurile și își continuă în liniște calea, făcând multe femei fericite. Flora este o fată loială, rațională și diplomatică. Sociabilă, se simte în largul său în toate situațiile.

Iasmina

Nume de prințesă, care înseamnă „floare de iasomie” în persană, Iasmina răspândește un parfum dulce pe unde trece. În general, fetele sunt încântate să poarte acest prenume original. Sunt pline de vitalitate și determinare. Chiar dacă este un prenume neobișnuit, revine treptat la modă și în orice caz atrage adesea atenția.

Lăcrămioara

Înseamnă gingășie, sensibilitate și este de origine latină: „lacrima”. Numele face parte dintr-o categorie care simbolizează flori, în acest caz ne gândim imediat la lăcrămioară.