Home » Când, unde, cum » Ce salariu are o casieră care lucrează în magazinele Jumbo din România

Ce salariu are o casieră care lucrează în magazinele Jumbo din România

Violeta Badea / 18.05.2021, 09:54
Ce salariu are o casieră care lucrează în magazinele Jumbo din România

Magazinele de jucării și decorațiuni au devenit extrem de populare în țara nostră. Românii sunt încântați de prețurile accesibile și de varietatea de produse. Ce salariu are o casieră care lucrează în magazinele Jumbo din România veți afla din materialul următor.

Ce salariu are o casieră care lucrează în magazinele Jumbo

Jumbo a devenit unul dintre magazinele preferate ale românilor. Cel mai mare retailer de produse pentru copii şi articole pentru casă din Grecia a devenit unul dintre cei mai mari angajatori de pe piaţa românească. Cu siguranță, multe persoane se întreabă ce salarii se oferă. Ei bine, răspunsul l-am găsit pe una din platformele dedicate foștilor angajați din mediul românesc. Aici au fost publicate recent o parte din salariile încasate.

Prin urmare, foști angajați au dezvăluit câteva secrete din politica magazinelor Jumbo. Aceștia spun că salariul minim, pentru un casier comercial, se ridică la suma de 1.650 de lei. Dacă vorbim de un responsabil de departament, aici salariul poate ajunge la suma de 2.700 de lei. De cealaltă parte, un fost operator de recepție a spus că a câștigat în jur de 1.500 de lei, iar un șef de raion la Jumbo câștiga undeva la 2.500 de lei.

Un lucrător comercial primește, lunar, suma de 1.550 lei net. În timp ce un operator call center ajunge să câștige undeva la 2.500 de lei. Menționăm că salariile pot varia în funcție de performanța și experiența fiecărei persoane. De asemenea, pot exista diverse bonusuri sau tichete de masă oferite de companie.

Ce salariu are o casiera care lucreaza in magazinele Jumbo
Ce salariu are o casiera care lucreaza in magazinele Jumbo

Cine a fondat Jumbo

Apostolos Vakakis, în vârstă de 67 de ani, este fondatorul şi preşedintele consiliului de administraţie al retailerului de jucării Jumbo, prezent în România cu 14 magazine. Patronul magazinelor de jucării s-a născut în Egipt, în anul 1954. Acolo tatăl său deţinea o fabrică de polistiren. În anul 1962, familia lui Apostolos Vakakis a fost nevoită să se întoarcă în Grecia, iar aici au înființat o firmă de jucării, numită „El Greco”.

Fondatorul Jumbo a terminat facultatea de Management din cadrul University of Warwick din Anglia. Acesta a deschis primul magazin Jumbo în anul 1986, în Glyfada, după ce a lucrat timp de zece ani pentru compania tatălui său. Aproximativ toate jucăriile din Jumbo provin din Asia, după ce Apostolos Vakakis a vizitat prima dată Shanghai în anul 1977. Se spune că fondatorul Jumbo îşi petrece jumătate de an pe continentul asiatic.

Numele lui Apostolos este strâns legat și de Jocurile Olimpice de la Atena, după ce acesta își asumă dreptul de a produce și comercializa exclusiv mascotele pentru această competiție. Treptat, grecul a transformat magazinele de jucării în supermarketuri cu articole de uz casnic, îmbrăcăminte, alimente și băuturi răcoritoare. Acesta a luat în calcul  rata scăzută a natalității din Grecia, dar și faptul că jocul nu poate avea un viitor comercial foarte dezvoltat acolo.

În total, rețeaua Jumbo cuprinde nu mai puțin de 86 de hipermarketuri, din care 54 în Grecia, 15 în România, 10 în Bulgaria și 6 în Cipru, precum și un magazin online. Grupul mai este activ, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.