Home » Când, unde, cum » Ce se află în interiorul Sfinxului, piramida misterioasă din Egipt. 8 taine nebănuite ale unor locuri celebre din lume

Ce se află în interiorul Sfinxului, piramida misterioasă din Egipt. 8 taine nebănuite ale unor locuri celebre din lume

Manolică Anca / 08.06.2022, 11:35
Ce se află în interiorul Sfinxului, piramida misterioasă din Egipt. 8 taine nebănuite ale unor locuri celebre din lume

Sunt multe lucruri pe care le știm și pe care le-am descoperit cu ajutorul științei și al istoriei de astăzi. Dar poate nu atât de mult pe cât ar fi trebuit. Unele locuri celebre din lume încă ascund taine nebănuite. Descoperim în rândurile de mai jos o mulțime de lucruri interesante pe care nu mulți le cunosc despre capodoperele lumii.

Tainele nebănuite ale unor locuri celebre din lume

Iată o listă de câteva locuri bine cunoscute, realizată de BrightSide, care ar putea ascunde surprize odată ce le privești mai atent:

1. O stradă ascunsă sub Charing Cross Road

Charing Cross nu mai era cum era odată! Populara intersecție a fost construită peste o veche stradă cunoscută sub numele de Little Compton. Rămășițe ale străzii pot fi văzute sub forma unui tunel de utilitate publică acoperit cu grilaje și balustrade de-a lungul drumului, pe unde se străbătea orașul.

2. Un mic post de poliție la un stâlp de iluminat din Trafalgar Square

Fiind unul dintre cele mai aglomerate locuri din Londra, acesta trebuie să aibă supraveghere și protecție, iar unul dintre arhitecții locului a găsit o soluție salvatoare: să construiască o secție de poliție în interiorul zonei. Deși nu mai este folosit, acesta încă mai stârnește mirare și atrage atenția multor turiști.

3. Misterioasa pistă 61 de sub The Waldorf Astoria

The Waldorf Astoria
The Waldorf Astoria

Ar fi neobișnuit să auzi zgomote de cale ferată atunci când rămâi peste noapte într-un hotel. Ei bine, nu este cazul The Waldorf Astoria din New York, deoarece în partea de jos a acestuia se află vechile trenuri cu aburi de la vechea linie 61 din Manhattan, demult uitată!

4. O trapă deghizată în statuia lui Leonardo da Vinci

La fel ca Leonardo da Vinci, sculptorul din spatele statuii gigantice a marelui artist era și el pasionat de a ascunde ouă de Paște în capodoperele sale. Assen Peikov a făcut ultimele retușuri pentru opera sa plasând în jurul mijlocului un compartiment secret care conținea pergamente.

5. Camerele secrete din interiorul Sfinxului

Experții spun că Sfinxul din Egipt adăpostește, de asemenea, tuneluri și camere foarte mari, care se găsesc chiar în interiorul blocului din partea laterală a Sfinxului și care conduc spre partea de jos a structurii.

6. Tunelurile subterane de sub Colosseumul de la Roma

Structura colosală găzduiește o bogată istorie romană. Dar abia când istoricii și arheologii au zgâriat suprafața Colosseumului au scos la iveală descoperiri remarcabile sub podeaua arenei, inclusiv o rețea de tuneluri complicate, numită „hypogeum”.

7. Peștera sinistră a spiritului malefic, situată la Cascada Niagara

Cascada Niagara este o atracție turistică importantă, depășind New York-ul și Canada. Dar mai există un lucru comun între aceste locuri, și anume Peștera Spiritului Rău, o prăpastie aflată în defileul Niagara. Legenda spune că oricine intră în peșteră va avea ghinion.

8. Clubul privat 33 de la Disneyland

Disneyland este mai mult decât distracție și atracții. Club 33 este un club privat pentru iubitorii Disney prezent în diverse parcuri, unde oferă experiențe unice pentru membrii săi. Clubul este atât de exclusivist încât are o listă lungă de așteptare a solicitanților, care au scris cu toții o scrisoare pentru a fi primiți în familie.