Home » Când, unde, cum » Cele mai frumoase 10 plaje din lume. Peisajul este divin. FOTO

Cele mai frumoase 10 plaje din lume. Peisajul este divin. FOTO

Cojocaru Cristian / 19.03.2022, 12:59

Plajă, soare și palmieri. Toate acestea reprezintă un adevărat paradis la care tânjim cu toții. Există nenumărate astfel de plaje în întreaga lume, însă unele pot fi numite cele mai frumoase din lume. Află unde sunt situate acestea, în caz că ai rămas în pană de idei cu privire la următoarea ta vacanță.

Plaje care sunt considerate cele mai frumoase din lume

Indiferent că vorbim despre vacanța de vară sau poate ești genul de persoană care dorește să ajungă în locuri exotice în extrasezon, aceste plaje te vor lăsa fără cuvinte având în vedere frumusețea peisajelor pe cae le oferă. Iată cele mai frumoase 10 plaje din lume, putând fi următoarea ta destinație de vacanță.

Golful contrabandiștilor, Zakynthos, Grecia

Un golf expus pe coasta Zakynthos din Insulele Ionice din Grecia, plaja Navagio, cunoscută și sub numele de „golful contrabandiștilor”, arată ca un peisaj chiar dintr-o carte de basm. Este destinația perfectă pentru cei aflați în căutarea unei plaje cu o istorie palpitantă.

Numele său este derivat din locația ascunsă a plajei, fiind vorba despre o navă despre care se crede că aparține unui grup de contrabandiști care sunt îngropați în dunele nisipoase ale plajei. La 2 octombrie 1980, vremea furtunoasă și vizibilitatea săracă au forțat un Freightliner numit MV Panagiotis pentru a ajunge în apropierea golfului. Unii oameni susțin că nava transporta țigări, vin și chiar femei. În afară de această navă, golful prezintă de asemenea stânci de calcar, ape albastre clare și plaje de nisip alb.

Bora Bora, Polinezia Franceză

Când vine vorba de cele mai frumoase plaje tropicale din lume, plajele lui Bora Bora sunt greu de concurat. Bora Bora reprezintă 29,3 km pătrați din Polinezia Franceză. Insula este înconjurată de o lagună și un recif de barieră și în centru există rămășițele unui vulcan dispărut. Stațiunile de lux sunt situate în apropiere de plajele din Bora Bora, multe cu propriile lor plaje private. Plajele albe și nisipoase oferă mult soare și sunt punctate cu rânduri de cocotieri.

Playa del Amor (Plaja ascunsă), Mexic

O plajă ideală pentru cei care caută izoluare, emoție și mister, Playa del Amor, poreclită „plaja ascunsă” din Mexic este locul ideal. Plaja este o caracteristică a Insulelor Marieta la gura Bandei Banderas. Potrivit vizitatorilor, plaja arată ca și cum face parte dintr-un roman fantastic cu cavernă de nisip albăstrui din cauza apelor albastre ale Oceanului Pacific. Insula pe care se află Playa del Amor face parte dintr-un arhipelag care a fost creat de sedimentele depuse de erupția unui vulcan subacvatic.

Unii cred că gaura din stâncă care a condus la formarea plajei ascunse a fost creată de episoade de bombardamente deliberate în timpul testărilor militare sancționate de guvernul mexican. Plaja ascunsă este invizibilă celor care o văd din exterior și poate fi accesată numai printr-un tunel lung de apă de la Oceanul Pacific la plajă. Doar 6 metri de spațiu de pe plajă este deasupra nivelului apei, iar turiștii ajung de obicei pe plajă cu ajutorul unui caiac sau înot.

Plaja de sticlă, California

O plajă ca nici o altă plajă este situată în parcul de stat Mackerricher din California, lângă Fort Bragg, fiind renumit pentru depozitele sale de sticlă de pe plajă. Locul a fost inițial utilizat pentru depozitarea deșeurilor, cum ar fi materiale de sticlă, piese de vehicule etc. Dumpingul a fost oprit în 1967, după care au fost implementate operațiuni de curățare pentru a scăpa plaja de materiale non-biodegradabile.

Natura a manipulat materialele și a creat frumusețea din deșeuri. Pe măsură ce valurile mării au lovit țărmurile, sticla și ceramica au fost zdrobite și au fost răsturnate în particule rotunde asemănătoare cu pietricele colorate. Astăzi, plaja de sticlă se remarcă pentru frumusețea sa unică, unde pietricele de sticlă strălucesc ca niște bijuterii pe plajă.

frumoase plaje
Golful contrabandistilor este denumit asa dupa epava gasita acolo

Plaja Koekohe, Noua Zeelandă

Plaja Koekohe din Noua Zeelandă este renumită pentru bolovanii Moeraki. Acești bolovani sunt mari și sferici care se află pe o întindere a plajei Koekohe de pe coasta OTAGO din Noua Zeelandă. Legendele locale asociază acești bolovani cu epava lui Arai-Te-Uru, o canoe care purta strămoșii oamenilor Ngāi Tahu. În vremurile curente, plaja și bolovanii unici sunt una dintre destinațiile turistice de top din lume.

Plajele Goa

Goa în India este un loc vizitat de sute de mii de turiști din toate colțurile globului. Regiunea are plaje de toate tipurile care pot satisface nevoile tuturor tipurilor de turiști. Plajele Goa sunt însorite și nisipoase, cu verdeață care formează fundalul și apele albastre ale oceanului spălând țărmurile.

Plajele Goa oferă o varietate de sporturi cum ar fi caiac, wakeboarding, scufundări și multe altele. Plajele Goa sunt, de asemenea, renumite pentru o viață de noapte înfloritoare, numeroase cafenele și baruri, petreceri pe plajă, festivaluri pe plajă și multe altele.

Arprodor, Rio de Janeiro, Brazilia

Pentru cei care iubesc plajele orașului, plaja din Arprodor, Rio de Janeiro, Brazilia este cu siguranță locul ideal. Plaja este, de asemenea, ideală pentru plimbări lungi în briza de mare proaspătă. Te poți opri la diferitele cafenele de pe plajă și restaurante pentru o cafea sau o gustare rapidă în timpul unor astfel de plimbări. Plaja are nenumărate becuri aprinse după apusul soarelui și este cunoscută pentru viața de noapte dinamică, petreceri pe plajă și alte activități distractive.

Plaja bolovanilor, Africa de Sud

Situată lângă Cape Point, Cape Town din Africa de Sud, Boulders Beach este o plajă protejată cu intrări între bolovani masivi de granit. Plaja face parte din Parcul Național de Munte și este renumit pentru colonia de pinguini africani care s-au stabilit aici în 1982. Plaja este o destinație preferată pentru iubitorii de păsări. De la doar doi pinguini din 1982, colonia a crescut la aproximativ 3.000 acum. Vizitatorii plajei au voie să privească îndeaproape pinguinii.

Băile, Insulele Virgine Britanice

O zonă de plajă cu un peisaj unic, băile sunt situate pe Insulele Virgin Gorda ale Insulelor Virgine Britanice. Zona are formațiuni geologice unice și este una dintre cele mai mari destinații turistice din regiune. Formele de relief ale zonei sunt rezultatul activității vulcanice și a intemperiilor. Aici, bolovani de granit rămân împrăștiați de-a lungul terenului care este rezultatul activităților de intemperii active ale zonei.

Plaja Catedralelor, Spania

Plaja spaniolă, Plaja Catedrais, cunoscută și sub numele de Praia de Augas Santas sau „plaja apei sfinte”, este o plajă care urmează să fie vizitată de cei care caută să descopere minunile lumii. Plaja este situată în municipiul Ribadeo din regiune. Plaja oferă o vedere spectaculoasă cu arcadele naturale și peșterile care pot fi văzute numai în timpu ce valurile sunt joase.