Home » Când, unde, cum » Cele mai tinere mame din istorie. Top 10 tinere care au născut când nu aveau nici 10 ani. Cazuri șocante

Cele mai tinere mame din istorie. Top 10 tinere care au născut când nu aveau nici 10 ani. Cazuri șocante

Manolică Anca / 04.10.2021, 14:42
Cele mai tinere mame din istorie. Top 10 tinere care au născut când nu aveau nici 10 ani. Cazuri șocante

Cele mai tinere mame din istorie. Pentru aceste fetițe, pentru că erau doar niște copile atunci când au născut, prima experiență a maternității a avut loc mult mai devreme decât ar fi trebuit. În unele cazuri a fost vorba despre anumite anomalii care au dus la instalarea unei pubertăți timpurii, în timp ce în alte cazuri ele au fost victimele unor circumstanțe nedorite sau chiar a unor abuzuri.

Top 10 cele mai tinere mame din istorie

Pentru cele mai tinere mame din istorie, sarcinile au apărut în viața lor într-o perioadă în care majoritatea fetițelor încă se joacă cu păpușile și singurele lor griji sunt temele de la școală. Și totuși, au existat cazuri, de-a lungul timpului, în care au sarcinile nedorite au apărut la aceste vârste extrem de fragede, cazuri șocante care scot la iveală și un subiect atât de intens discutat și în zilele noastre: abuzurile de copii. Iată câteva cazuri celebre:

  • Hilda Trujillo, Peru, 8 ani şi 7 luni

Această fetiță provenea dintr-o familie foarte săracă care trăia într-o singură cameră. Alături de familie, mai locuia și un văr de 22 de ani, care într-o zi a abuzat-o pe copilă, fără ca nimeni să știe. Văzând că trupul fetei începea să se schimbe, iar burta începea să tot crească, mama a dus-o pe fiică la medic. După ce s-a aflat de sarcină, vărul fetei a fost imediat arestat. Pe 2 decembrie 1957, Hilda năștea o fetiţă fără ajutorul anesteziei.

  • Cele mai tinere mame din istorie. Anna „Anya”, Rusia, 8 ani şi 7 luni

Un alt caz cu o fetiță de aceeași vârstă s-a petrecut ceva mai recent, în anul 2000. Din păcate, nu se știu prea multe detalii, în afara faptului că fetiţa a născut în Rostov-pe-Don, după ce fusese victima unui viol înfăptuit de vecinul său, în vârstă de numai 13 ani.

  • Anonim, Columbia, 8 ani şi 5 luni

În anul 2004, o copilă din Ciudad Bolivar, Columbia, a mers la magazin pentru a-i cumpăra ceva mamei, când un individ de 32 de ani a violat-o. Adevărul s-a aflat opt luni mai târziu, când poliţia le-a arestat pe mamă și fiică, suspecte fiind că în abdomenul umflat al copilei ar fi ascunse droguri. Ulterior, copila a fost plasată în grija Institutului pentru Protecţia Familiei. Pe 11 octombrie a născut, însă vinovatul nu a ajuns niciodată la închisoare, din cauza refuzului mamei care se temea de ameninţările lui.

  • Cele mai tinere mame din istorie. Mum-Zi, Nigeria, 8 ani şi 4 luni

Acesta este poate cel mai şocant caz din istorie. În  multe locuri din Africa, practica haremului exista de secole. Haremul unei căpetenii putea cuprinde fete mici, dar până în momentul istalării menstrei, asociată de obicei cu vârste mai înaintate, nu se punea problema concepţiei. Dar, în cazul acestei fete nu a fost așa, ceea ce i-a permis să nască un copil pentru căpetenia Akkiri, la vârsta de numai 8 ani şi 4 luni, în 1884. Și mai şocant este că fiica sa va naște la rândul ei, tot pe la 8 ani, Mum-Zi devenind cea mai tânără bunică din istorie.

  • Griseldina Acuna, Columbia, 8 ani şi 2 luni

Nici despre această fată nu se cunosc prea multe detalii, documentele arătând doar că fetiţa a început să menstrueze la numai 3 ani şi a născut un băieţel în septembrie 1936.

Cele mai tinere mame din istorie
Cele mai tinere mame din istorie
  • Anonim, India, 8 ani

Deşi cultura indiană pune accentul pe iubire și romantism, practica căsătoriilor aranjate continuă chiar și astăzi. De multe ori, cei doi sunt niște copii aunci când au loc uniunile. Sunt și cazuri în care, pentru a scăpa de povara creşterii unui copil şi pentru a avea ceva bani în plus, părinţii îşi vând fetele unor adulţi. În registrele medicale ale vremii se regăsește un caz care arată că în urma unui mariaj o copilă rămâne însărcinată, însă la naștere nu mor atât mama cât și bebelușul.

  • Cele mai tinere mame din istorie. Zulma Guadalupe Morales, Mexic, 8 ani

În ianuarie 1993, o copilă de opt ani naşte prin cezariană unui băieţel sănătos la Centrul Medical Naţional din Guadalajara. Medicul a spus că operația a decurs cu succes și că amândoi sunt sănătoși. Din păcate, fetița fusese abuzată de unchiul său, dar părinții au ales să păstreze totul secret, din pricina circumstanţelor ruşinoase ale sarcinii.

  • H., India, 6 ani şi 7 luni

O fată din India, care apare în rapoarte doar cu inițiala H., a născut 7 iunie 1932 la spitalul Victoria Zanana din Delhi. De fapt, ea ajunsese la spital din cauza unor dureri în partea inferioară a abdomenului, aflând cu stupoare că, în realitate, acelea erau dureri datorate sarcinii. Ciudat era că, față de alte cazuri, copila nu avusese niciodată menstră şi pieptul nu i se dezvoltase. Ea a reușit să nască prin cezariană, chiar și alăptând vreme de 9 luni.

  • Cele mai tinere mame din istorie. Yelizaveta „Liza” Gryshchenko, URSS, 6 ani

În anii ’30, o fetiță de numai ani din URSS a ajuns la spital şi din cauza unei creşteri inexplicabile a abdomenului. Medicii au confirmat imediat că este vorba despre sarcină, iar atunci când a fost întrebază, Liza a dezvăluit că a fost victima unui viol, vinovatul fiind chiar bunicul matern în vârstă de 69 de ani. Fătul a murit la naștere pentru că familia fetei a refuzat operația de cezariană. Pentru a scăpa de gura și bârfele lumii, familia a imigrat în Vladivostok, iar în mod ironic bunicul nu a părăsit familia.

  • Lina Medina, Peru, 5 ani şi 7 luni

Suspectă de o tumoare stomacală, fetița din regiunea Huancavelica a ajuns la spital, unde a aflat că este însărcinată în 7 luni. Aceasta începuse să menstrueze de la numai câteva luni, iar pieptul îi deja era dezvoltat la 4 ani. Numeroși specialiști au venit atunci să investigheze cazul. Pe 14 mai 1939 aceasta a născut un copil sănătos, Gerardo, doctorii observând pe timpul operaţiei de cezariană şi maturitatea organelor sexuale.

Lina Medina
Lina Medina

Până la vârsta de 10 ani Gerardo a crezut că Lina este sora sa, și chiar și după aflarea adevărului, s-au comportat tot ca frate şi soră. În ceea ce priveşte sarcina, se pare că fata nu a fost deloc conştientă de circumstanțele în care s-a produs. La un moment dat, tatăl ei a fost acuzat de abuz de minori, dar eliberat din cauza lipsei probelor.