Home » Când, unde, cum » Moulay Ismail Ibn Sharif, bărbatul care a avut 867 de copii. Cum a ajuns la această performanță. Cazul lui a intrat în Cartea Recordurilor

Moulay Ismail Ibn Sharif, bărbatul care a avut 867 de copii. Cum a ajuns la această performanță. Cazul lui a intrat în Cartea Recordurilor

Cojocaru Cristian / 08.10.2021, 14:52
Moulay Ismail Ibn Sharif, bărbatul care a avut 867 de copii. Cum a ajuns la această performanță. Cazul lui a intrat în Cartea Recordurilor

Moulay Ismail Ibn Sharif este bărbatul care, potrivit Cărții Recordurilor a avut 867 de copii. Află cum a reușit acesta să ajungă la impresionantul număr.

Moulay Ismail Ibn Sharif a avut peste 800 de copii

Potrivit Cărții Recordurilor, Moulay Ismail a avut 867 de copii, alături de cele patru soții și cele peste 500 de concubine. Se estimează că numărul ar fi mai mare de atât însă nu există o certitudine în acest sens. Această poveste devine și mai credibilă, având în vedere că Moulay Ismail a dat dovadă de o adevărată cruzime, ordonând ca toate femeile care îi sunt concubine să fie sufocate de către moașele copiilor, după ce acestea dădeau naștere copiilor.

Potrivit legendei, acesta ar fi întreținut relații sexuale în fiecare zi, ceea ce nu pare greu de crezut, având în vedere că avea peste 500 de femei dintre care să aleagă. Astfel, ori de câte ori un trib se preda lui Moulay Ismail, liderul tribului era obligat să-i ofere sultanului cea mai frumoasă fiică în dar.

Femeile erau tratate ca jucăriile preferate ale lui Ismail. Fiecărei concubine i s-a acordat un eunuc personal și un însoților. Bssin de l’Agdal, asemănător unui lac din Meknès, a servit ca sursă de apă de urgență în timp de război, dar și ca bazin pentru concubinele sale în timp de pace.

Bărbații care se uitau doar la una dintre soțiile sau concubinele sale erau pedepsiți cu moartea. Se spune că bărbații care se întâlneau cu femeile sultanului puneau fața la pământ, pentru a evita orice acuzație că le-ar fi privit. Dacă vreuna dintre femeile din haremul lui Ismail era suspectată că ar fi avut relații cu altcineva, aceasta era aspru pedepsită sau chiar ucisă. Femeile erau fie sugrumate de sultan, fie li se tăiau sânii sau li se extrăgeau dinții. Sultanul a murit la Meknes, Maroc. Actualul rege al Marocului este descendentul său.

Moulay Ismail Ibn Sharif
Sultanul cerea liderului triburilor pe care le ataca cea mai frumoasa fiica

Curiozități despre sultanul Moulay Ismail

În ultimul an, Ismail Ibn Sharif a avut cele mai multe pagini vizualizate în ediția Wikipedia arabă cu 88.464 vizualizări, urmată de engleză (83.592) și franceză (44.718). În ceea ce privește creșterea anuală a vizualizărilor de pagină, primele 3 ediții Wikipedia sunt portugheză (4.173,33%), asturiană (105,45%) și scoțiană (97,99%)

Printre politicieni, Ismail Ibn Sharif ocupă locul 1.605 din 14.801. Înaintea lui se află Magnentius, Alexios II Komnenos, Vladimir II Monomakh, Antonio López de Santa Anna, Lazar Kaganovich și Maria Amalia din Napoli și Sicilia. După el sunt Teodosie al III-lea, prințul Marko, Axel Oxenstierna, Louis Joseph, daupin al Franței, Chilperic al II-lea și Ernest Augustus, alegătorul Brunswick-Lüneburg.

Printre persoanele născute în Maroc, Ismail Ibn Sharif ocupă locul 9 din 110. Înaintea sa se află Abdelaziz Bouteflika (1937), Tariq ibn Ziyad (670), Hassan II al Marocului (1929), Just Fontaine (1933), Abd el-Krim ( 1882) și Mohammed al V-lea al Marocului (1909). După ce este Mohammed al VI-lea al Marocului (1963), Alain Badiou (1937), Yusuf ibn Tashfin (1009), Michel Galabru (1922), Abu Yusuf Yaqub al-Mansur (1160) și Nathalie Delon (1941).

De asemenea, a avut o închisoare uimitor de mare, în care îi ținea în cea mai mare parte pe creștini. Habs Qara (închisoarea sclavilor creștini) era o mare închisoare subterană aflată sub orașul Meknès. La înălțimea sa, deținea aproximativ 60.000 de prizonieri, dintre care 40.000 erau marinari creștini capturați pe mare de pirații din Barberia. Creștinii erau folosiți ca sclavi pentru a construi orașul în timpul zilei și erau legați de zidurile închisorii seara și forțați să doarmă în picioare.

Ismail era dependent de sex și a avut mai mulți copii decât oricine altcineva din istorie. Ismail era foarte cunoscut pentru că îngrijea sute de copii. Conform Guinness Book of World Records, el a făcut 867 de copii,  cel mai mare număr de descendenți pentru oricine de-a lungul istoriei care poate fi verificat. Au circulat informații potrivit cărora, neoficial, a avut peste 1.000 de copii.

Ismail i-a propus prințesei Marie Anne de Bourbon căsătoria, dar a fost respins. Ismail și-a trimis ambasadorul cu o cerere de căsătorie către Marie Anne de Bourbon, fiica cea mai mare a regelui, dar aceasta a refuzat. Din fericire, nu a dus la un incident internațional.