Home » Când, unde, cum » Cine a fost Tarrare. Cazul bizar al celui mai înfometat om din istorie

Cine a fost Tarrare. Cazul bizar al celui mai înfometat om din istorie

Violeta Badea / 09.06.2021, 11:22
Cine a fost Tarrare. Cazul bizar al celui mai înfometat om din istorie

Cel mai înfometat om din istorie s-a numir Tarrare. Încă din copilărie, băiatul a avut un apetit ieșit din comun și se spune că mânca orice, inclusiv dopuri, sticlă sau pietre. Povestea lui a uimit o lume întreagă. În acest material veți afla cine a fost Tarrare. Iată cazul bizar al celui mai înfometat om din istorie.

Cine a fost Tarrare

Cel mai infometat om din istorie
Cel mai infometat om din istorie

Despre Tarrare nu se cunosc foarte multe detalii. Nu se știe exact care era numele lui adevărat, nu se cunoaște anul în care s-a născut și nu există fotografii cu el, ci doar anumite ilustrații. Tot ceea ce știm este că trăia în Franța și că a fost cel mai înfometat om din istorie. Despre acest bărbat se spune că mânca orice, inclusiv șoareci, pisici, cadavre umane sau diferite obiecte.

Aceste obiceiuri ale sale au uimit o lume întreagă, i-au adus celebritatea, dar și moartea. Se spune că Tarrare s-ar fi născut în jurul anului 1772, într-un sat din Franța. De asemenea, băiatul era suplu, înalt, iar pielea i se lăsa pe ambele părți ale corupului. Despre Tarrare se mai spune că avea fălcile atât demari încât era capabil să cuprindă mai multe ouă în același timp.

Din cauza acestor aptitudini neobișnuite ale sale, Tarrare a fost alungat de părinții săi, deoarece nu-și permiteau să-i asigure mâncarea necesară. După ce a plecat de acasă, băiatul s-a împrietenit cu un escroc itinerant. Cei doi organizau anumite spectacole, iar Tarrare își prezenta talentele gastronomice uimitoare.

Cazul bizar al celui mai înfometat om din istorie

Tarrare manca soareci, cadavre umane sau obiecte
Tarrare manca soareci, cadavre umane sau obiecte

După ce a obținut celebritatea, cel mai înfometat om din istorie a început să lucreze singur și a avut foarte mare succes pe străzile Parisului. În jurul anului 1788, Tarrare s-a îmbolnăvit și a fost tratat cu laxative la un spital din Franța. Ulterior, revoluția franceză i-a schimbat viața radical, fiind nevoit să se înroleze în Armata Revoluționară.

Bărbatul primea o rație de patru ori mai mare decât cea a celorlalți soldați. Cu toatea astea, bărbatul mânca toate resturile pe care le găsea sau obiectele din jur. Mai târziu, cineva a încercat să profite de aceste abilități, făcându-l pe acesta spion, deoarece putea să înghită mesajele fără nicio problemă înainte să fie prins de inamici. Planul nu a funcționat, fiind capturat și torturat de prusaci.

După ce a fost eliberat, Tarrare a ajuns la spital și a devenit material de studiu pentru cei din armata franceză. Bărbatul nu a fost vindecat în totatlitate și la scurt după externare a murit. Șocați de stilul de viață pe care l-a avut bărbatul, specialiștii au decis să-i facă autopsie.

Medicii i-au găsit toate organele pline de puroi, iar majoritatea aveau o dimensiune mult mai mare față de cele pe care le are o persoană obișnuită. De asemenea, stomacul era mult mai mare față de cel al unui om normal. În plus, cercetătorii au descoperit că bărbatul nu suferea de o afecțiune psihică, ci avea doar o problemă fizică care îi provoca o foame ieșită din comun.