Home » Când, unde, cum » Cine este de fapt Robert Kiyosaki, și cum a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Cine este de fapt Robert Kiyosaki, și cum a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Manolică Anca / 23.06.2021, 10:27
Cine este de fapt Robert Kiyosaki, și cum a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Cine este Robert Kiyosaki, unul dintre cei mai bogați oameni din lume? A cunoscut succesul în mai multe domenii însă a realizat că doar unul este de viitor și poate contribui la schimbarea lumii. Iată care sunt credințele sale.

Cine este Robert Kiyosaki

Robert Toru Kiyosaki s-a născut pe 8 aprilie 1947, în Hilo, Hawaii, făcând parte din a patra generație de japonezi- americani. Este copilul unui cunoscut cadru didactic – Ralph H. Kiyosaki (1919-1991). A absolvit liceul Hilo High School, după care a urmat cursurile Academiei Americane de Marină Comercială din New York, absolvind-o în anul 1969 în gradul de ofițer.

În vremea Războiului din Vietnam s-a înrolat în Corpul de Marină ca pilot pe elicopterele de luptă, fiind decorat cu Medalia de Aur. A părăsit Corpul de Marină în 1974 și s-a angajat ca vânzător de copiatoare pentru compania Xerox. Ulterior, în 1977 a înfiinţat o companie ce a lansat pe piaţă primul portofel din nylon pentru surferi, care în scurt timp a devenit un produs de mare succes.

A cunoscut succesul în mai multe domenii

Deși a avut un start bun, ulterior firma sa a dat faliment. La 47 de ani, a decis să se pensioneze și să investească în domeniul imobiliar. Ulterior, la începutul anilor ’80, Robert Kiyosaki pornește un alt business, producerea de tricouri pentru trupele de Heavy metal. Ani mai târziu, în 1995, a devenit cofondatorul unei organizații internaționale cu scop educațional, care activează în șapte țări și care și-a propus inițierea cursanților în arta afacerilor și a investițiilor.

Robert Kiyosaki
Robert Kiyosaki

Ca specialist în educație, el a vorbit de la cele pupitrul celor mai importante tribune, la fel ca Og Mandino, Zig Ziglar sau Anthony Robbins. Între 1996–1997 a lansat Cashflow Technologies, Inc., compania care operează și deține marca Rich Dad.

Ceea ce l-a ghidat în viață pe Robert Kyiosaki și i-a adus succesul a fost dorința de a împărtăși cu ceilalți oameni care vor aibă o educație financiară ceea ce tatăl său bogat l-a învățat. El a devenit antreprenor din dorința de a crea noi locuri de muncă, de a fi independent din punct de vedere financiar, să „nu fie niciodată sclavul banilor, al job-ului sau al unui angajator”, după cum a spus chiar el.

Robert Kiyosaki este autorul bestseller-ului internațional „Tată bogat, tată sărac”

Prima amintire legată de bani a lui Robert Kiyosaki a fost atunci când avea doar șapte ani, iar părinții săi nu aveau posibilitatea de plată a facturilor. „Și am jurat să studiez banii și să devin un om bogat”, a mărturisit Kiyosaki pentru Forbes România. Astfel, el a decis să devină antreprenor și să educe oamenii care vor să fie independenți din punct de vedere financiar, ajungând să fie astăzi numit „părintele educației financiare moderne”.

Kiyosaki este foarte cunoscut și datorită seriei de cărți de educație financiară „Tată bogat, tată sărac”. A scris peste 26 de cărți care s-au vândut în peste 26 milioane de exemplare. Trei dintre cărțile sale, „Tată bogat, tată sărac”, „Cadranul banilor” și „Ghidul investitorului” s-au aflat simultan în top 10 cele mai bune cărți vândute, clasament realizat de Wall Street Journal, USA Today și New York Times.

Robert Kiyosaki este autorul bestseller-ului internațional „Tată bogat, tată sărac”
Robert Kiyosaki este autorul bestseller-ului internațional „Tată bogat, tată sărac”

Unul dintre subiectele importante pe care Robert Kiyosaki le abordează în cărțile sale este faptul că părinții nu trebuie să se bazeze pe sistemul educațional tradițional atunci când vor să își învețe copiii cum să își gestioneze banii. Deși încă nu a fost îmbunătățit sistemul educațional, în prezent, spune el, există câteva programe școlare de educație financiară. Cu toate acestea, calitatea și experiența profesorului sunt cele care fac diferența la final – „De exemplu, nu vrem să învățăm să pilotăm un avion de la un profesor care nu știe cum să piloteze.”