Home » Când, unde, cum » Cine este Jared Isaacman, miliardarul care își face concediul în Cosmos, și cum și-a făcut averea

Cine este Jared Isaacman, miliardarul care își face concediul în Cosmos, și cum și-a făcut averea

Alexandru Cazacu / 16.02.2022, 13:28
Cine este Jared Isaacman, miliardarul care își face concediul în Cosmos, și cum și-a făcut averea

Evident, putem cumpăra o mulțime de lucruri cu un miliard de dolari. Ce spuneți de o vacanță în spațiu? Cu siguranță poți face și acest lucru când ai atât de mulți. În lume există mulți miliardari, iar fiecare dintre aceștia fac lucruri care, pentru unii dintre noi, pot părea mai puțin obișnuite. Acesta este și cazul lui Jared Isaacman, miliardarul care își face concediul în spațiu. Află în următoarele rânduri, cine este Jared Isaacman și cum a reușit acest să își strângă impresionanta avere.

Cine este Jared Isaacman, miliardarul care își va petrece concediul în Cosmos

Pentru cei care nu știu, Jared Isaacman este fondatorul și CEO-ul firmei de procesare a plăților Shift4 Payments, din Allentown, Pennsylvania (SUA). Compania se ocupă de plăți pentru o treime din restaurantele și hotelurile din Statele Unite. Isaacman a lansat-o public în luna iunie 2020 și deține 38% din acțiuni, potrivit Forbes.

Americanul a început firma în subsolul părinților săi, în 1999, pe când avea vârsta de doar 16 ani.
Mulți ani mai târziu, în 2011, Jared a fondat „Draken International”, o firmă de apărare care antrenează piloți din Forțele Aeriene și deține cea mai mare flotă privată de avioane militare din lume, potrivit sursei citate.

În 2019, Isaacman a vândut un pachet majoritar de acțiuni din Draken Internațional pentru o sumă de nouă cifre. Fiind pilot de avion de luptă, în același an a cumpărat un avion Mikoyan MiG-29 din epoca sovietică. Averea sa este estimată la aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

Cine este Jared Isaacman, miliardarul care își va petrece concediul în Cosmos
Jared Isaacman este miliardarul american care își va petrece concediul în Cosmos

Jared Isaacman a achitat deja trei călătorii în spațiul cosmic

Ei bine, fiind fascinat de călătoriile în spațiu, Jared este primul om din istoria călătoriilor în cosmos care va petrece cel mai mult timp în spațiu. De fapt, Isaacman și-a achitat deja trei călătorii la bordul aeronavelor SpaceX.

Conform celor de la New York Times, el s-a înscris în misiunea „Inspiration4”, din septembrie 2021. Atunci a stat pe orbita Pământului vreme de trei zile, la bordul unei nave „Crew Dragon”. În acea misiune, el a ajuns la o altitudine de 590 km. Asta însemnând pe o orbită aflată mai la depărtare decât cea pe care se află Stația Spațială Internațională.

„Polaris Dawn” este următoarea sa misiune spațială. Aceasta de desfășoară sub egida NASA și va avea loc în luna noiembrie a acestui an. Atunci, miliardarul va petrece nu mai puțin de cinci zile în Cosmos, ajungând „până la cea mai înaltă orbită terestră atinsă vreodată”.

Jared Isaacman își dorește să ajungă în apropierea Lunii

Americanul susține că a plătit pentru încă trei misiuni spațiale și plănuiește să ajungă în apropierea satelitul natural al Pământului. În ceea ce privește „mijloacele de transport în spațiu”, misiunile în care s-a înscris Jared Isaacman se vor desfășura la bordul rachetei Falcon 9, deținută de compania SpaceX.

Aeronava va decola de la baza spațială din Florida, Statele Unite, iar alături de miliardar se va afla pilotul Scott Poteet și doi angajați ai SpaceX (Sarah Gillis şi Anna Menon). Odată ajunși la altitudinea impresionantă, astronauții vor avea ocazia să iasă din navă și să testeze costumele speciale produse de SpaceX, potrivit click.ro.