Home » Când, unde, cum » Cine sunt cei 6 oameni care îl pot îndepărta pe Putin de la putere. Sunt singurii care pot face asta

Cine sunt cei 6 oameni care îl pot îndepărta pe Putin de la putere. Sunt singurii care pot face asta

Alexandru Cazacu / 18.05.2022, 11:30
Cine sunt cei 6 oameni care îl pot îndepărta pe Putin de la putere. Sunt singurii care pot face asta

Încă de la începutul războiului din Ucraina, faptul că Vladimir Putin ar putea fi îndepărtat de la putere chiar de către elita de la Kremlin a fost un scenariu vehiculat de multe ori în presa internațională. Haideți să vedem cine sunt cei șase oameni care îl pot da jos de la putere pe liderul rus. Se pare că aceștia sunt singurii care pot realiza acest lucru.

Cei 6 oameni care îl pot îndepărta pe Putin de la putere

Inițial, unii erau de părere că oligarhii ruși ar fi cei care vor pune punct „domniei” lui Vladimir Putin. Apoi, se credea că cei care l-ar putea îndepărta pe liderul rus de la putere ar fi așa-zișii „siloviki”, oficiali de rang înalt din serviciile de securitate și din forțele de ordine de la Kremlin.

În opinia analiștilor, pe lângă oligarhi și siloviki, în cercul de putere de la Moscova există un grup de oameni mult mai puternici și mai influenți. Conform specialiștilor citați de publicația The Sun, un număr de șase oameni, toți foști spioni, ar dispune de puterea necesară pentru a-l îndepărta pe președintele rus de la putere. Iată care sunt aceștia.

Alexander Bortnikov

Conform sursei citate anterior, în capul listei se află Alexander Bortnikov, actualul șef al FSB. Președintele rus și Bortnikov se cunosc încă de prin anii 1970, perioadă în care ambii își desfășurau activitatea în fostul KGB. Se pare că șeful FSB controlează mii de oameni, acoperind totul, de la combaterea terorismului și până la intimidarea partidelor din opoziție.

Serghei Chemezov

Un pion foarte important din anturajul lui Putin este șeful companiei de apărare de stat Rostec, Serghei Chemezov. În anii 1980, acesta a fost alături de Vladimir Putin în Germania de Est, ambii fiind agenți ai KGB-ului.

Serghei Narâshkin

Printre cei șase oameni puternici din cercul de interior a liderului de la Kremlin se numără și Serghei Narâshkin. Acesta este șeful serviciului de informații externe al Rusiei. Putin și Narâshkin au lucrat împreună în anii ’90, când liderul rus era viceprimar în Sankt Petersburg.

Cine sunt cei șase oameni care îl pot îndepărta pe Putin de la putere
Cine sunt cei șase oameni care îl pot îndepărta pe Vladimir Putin de la putere

Nikolai Patrushev

În caz că nu știați, Nikolai Patrushev este un om foarte influent la Kremlin, deținând funcția de șef al consiliului de securitate a Rusiei. Președintele rus și Patrushev se cunosc tot de prin anii 1970. Acesta a fost acuzat că ar fi organizat asasinarea fostului spion rus Alexander Litvienko.

Igor Sechin

Considerat „adjunctul de facto” a lui Vladimir Putin, Igor Sechin se numără și el printre persoanele care l-ar putea detrona pe liderul de la Kremlin. El este șeful Rosneft, companie petrolieră de stat. Se pare că Putin a fost cel care i-a dăruit compania.

Serghei Şoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu îl însoțește în mod regulat pe președintele Rusiei la partide de pescuit și vânătoare. De  fapt, unii îl văd deja pe acesta ca pe un potențial succesor a lui Putin.

În presa internațională se speculează că, deși acum toți acești oameni îi stau alături lui Vladimir Putin, la un moment dat ei ar putea să schimbe foaia, din cauza banilor pierduți și a sancțiunilor primite de Rusia.