Home » Când, unde, cum » Codul muncii 2022. Ce spune legea despre sporul de weekend și cel pentru ore suplimentare

Codul muncii 2022. Ce spune legea despre sporul de weekend și cel pentru ore suplimentare

Alexandru Cazacu / 02.03.2022, 14:08
Codul muncii 2022. Ce spune legea despre sporul de weekend și cel pentru ore suplimentare

După cum stabilește Codul muncii, repartizarea timpului de lucru a unui salariat este, ca regulă generală uniformă, de 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Zilele respective vor fi urmate de două zile de repaus, iar de regulă acestea sunt acordate sâmbăta și duminica. Angajații care nu beneficiază de aceste zile de repaus au dreptul la un spor salarial. Haideți să vedem ce spune legea despre sporul de weekend și cel pentru ore suplimentare.

Codul muncii 2022. Ce spune legea despre sporul de weekend și pentru ore suplimentare

Salariații care lucrează, pe lângă programul obișnuit de 8 ore/zi, de luni până vineri, sâmbătă și duminică au dreptul și la două zile de repaus săptămânal. De asemenea, acești angajați au dreptul și la o compensare aferentă orelor suplimentare prestate, în cazul în care se lucrează mai mult de 40 de ore săptămânal.

Conform Codului muncii, „repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regula, uniformă, de opt ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână, cu două zile de repaus. Ei bine, tot de regulă, acestea sunt acordate sâmbăta și duminica, iar angajații care nu beneficiază repaus în aceste zile trebuie să primească și un spor salarial.

Însă, Codul muncii nu reglementează valoarea sporului respectiv, aici fiind vorba despre o negociere între angajatori și salariați, reprezentanți ai salariaților sau sindicat.

Ce spune Codul muncii despre sporul de weekend și orele suplimentare
Ce spune Codul muncii 2022 despre sporul de weekend și orele suplimentare. În ce măsură se pot cumula

Angajatorul trebuie să plătească orele suplimentare

În general, timpul de lucru săptămânal nu ar trebui să depășească 48 de ore. Adică 40 de ore de program de muncă normal și 8 ore suplimentare, însă în unele cazuri orele suplimentare pot fi mai multe. Potrivit legislației, angajatorului trebuie să recompenseze orele suplimentare sub forma unor ore libere plătite egale cu numărul celor lucrate în plus sau prin acordarea unui spor salarial de cel puțin 75%, după 90 de zile de la acumularea orelor.

Tot Codul muncii stabilește că în anumite situații, zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după ce salariatul a desfășurat activitate continuă vreme de cel mult 14 zile calendaristice. Însă, în acest caz este necesară autorizarea inspectoratului teritorial de muncă și acordul sindicatului sau al reprezentanților salariaților, scrie avocatnet.ro.

Ținând cont de toate aceste lucruri, angajatorii trebuie să aibă în vedere că atunci când salariații lucrează și în weekend, iar la sfârșitul săptămânii orele lucrate sunt mai mult de 40, angajații au dreptul atât la sporul de weekend, dar și la compensarea orelor suplimentare.

La compensarea orelor suplimentare, acordarea timpului liber are prioritate

În ceea ce privește compensarea orelor suplimentare, este important să menționăm că prioritate va avea timpul liber corespunzător acordat în următoarele 90 de zile. În situația în care acest lucru nu este posibil, abia atunci orele suplimentare vor fi plătite de angajator cu un spor salarial de minim 75%, conform sursei citate.

În cazul salariatului care a lucrat zilnic de luni până vineri, câte 8 ore pe zi, și nu primește repausul săptămânal sâmbăta și duminica, este recomandat să se verifice dacă sunt respectate dispozițiile art. 137, alin (4) din Codul muncii.