Home » Când, unde, cum » Cum poți să devii recenzor și câți bani primești. Sumele au fost făcute publice

Cum poți să devii recenzor și câți bani primești. Sumele au fost făcute publice

Alexandru Cazacu / 24.05.2022, 15:06
Cum poți să devii recenzor și câți bani primești. Sumele au fost făcute publice

Persoanele care doresc să își rotunjească veniturile au posibilitatea de a se înscrie pentru a face parte din personalul de recensământ. Nu cu mult timp în urmă, Primăria Sectorului 2 al Capitalei a anunțat că are nevoie de persoane dornice să participe la procesul de recenzare. Dacă ești interesat, iată cum poți să devii recenzor și câți bani poți încasa.

Cum poți deveni recenzor și câți bani primești

Pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Sectorului 2 din București a fost publicat un anunț conform căruia, instituția caută persoane dornice să se implice în procesul de recenzare. Așadar, cei ce doresc să câștige un ban în plus trebuie să încheie un contract de prestări servicii, care va fi valabil până la sfârșitul perioadei de recenzare.

Ce presupune prestarea acestor servicii? Ei bine, recenzorii trebuie doar să intre în contact cu cetățenii din Sectorul 2 care nu s-au autorecenzat în mediul online și să completeze împreună cu aceștia formularele de recensământ.

„Dacă ești o persoană activă, căreia îi place munca de teren și contactul direct cu oamenii, te așteptăm în echipa noastră de recenzori. Căutăm 338 de persoane dornice să se implice în procesul de recenzare.

Misiunea voastră va fi să intrați în contact cu cetățenii Sectorului 2 care nu s-au autorecenzat online, să completați împreună cu ei, pe tablete, formularele de recensământ. Veți încheia un contract de prestări servicii valabil până la încheierea perioadei de recenzare (17 iulie 2022) și veți putea să vă rotunjiți și veniturile”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 2.

Cum poți să devii recenzor și câți bani primești
Cum poți să devii recenzor și câți bani primești. Sumele au fost făcute publice

Cum se face plata și ce condiții trebuie să îndeplinești

Potrivit anunțului, recenzorii vor fi plătiți în funcție de numărul de chestionare completate prin interviu. Așadar, pentru fiecare chestionar completat pentru recenzarea unei persoane se oferă 7 lei. Pe de altă parte, pentru fiecare formular pentru recenzarea locuinței se oferă 3,5 lei.

După cum spuneam, cei care doresc să facă parte din echipa de recenzori ai instituției trebuie să îndeplinească o serie de condiții, iar acestea sunt următoarele:

  • să aibă împlinită vârsta de 18 ani;
  • să aibă absolvite cel puțin studiile medii;
  • să dețină cunoștințe de bază pentru utilizarea unei tablete;
  • să dețină un telefon mobil pentru a putea fi contactați;
  • să aibă capacitatea de a relaționa într-un mod plăcut și civilizat cu persoanele din jur;
  • să nu aibă cazier judiciar.

Astfel, dacă te-ai decis și vrei să îți rotunjești astfel veniturile, trebuie să intri pe site-ul instituției și să descarci o cerere. După ce ai completat cererea respectivă, trimite-o la adresa Primăriei Sectorului 2. De asemenea, cererea completată poate fi depusă și la registratura primăriei.

Ce este recenzorul

În caz că nu știați, recenzorul este cel care interacționează direct cu oamenii. Acesta efectuează interviul cu persoanele din locuințele alocate și înregistrează datele obținute pentru toate persoanele, locuințele, spațiile colective de locuit și gospodăriile din sectorul de recensământ atribuit. În acest an, colectarea datelor de către recenzori prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor) are loc în perioada 16 mai – 17 iulie.