Home » Când, unde, cum » Cum poți să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani. 4 secrete dezvăluite de un profesor de la Yale

Cum poți să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani. 4 secrete dezvăluite de un profesor de la Yale

Alexandru Cazacu / 10.08.2022, 11:23
Cum poți să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani. 4 secrete dezvăluite de un profesor de la Yale

Chiar dacă multora le poate fi greu să se împace cu ideea, la un moment toți vom îmbătrâni. Însă contează foarte mult cât de bine îmbătrânim. Un reputat profesor de la Universitatea Yale ne spune cum putem rămâne tineri chiar și la 70 de ani. Care sunt cele patru secrete cu ajutorul cărora putem da timpul înapoi, vă spunem noi în continuare.

Cum poți să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani

De cele mai multe ori, oamenii nu își dau seama cât de bine funcționează organismul lor. Asta până când corpul nu dă semnale de avertizare. Conform jurnaliștilor de la The Telegraph, un profesor de la renumita universitate Yale, din Statele Unite, a dezvăluit cum poți să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani.

Conform specialistului, nu doar vârsta este cea care determină deteriorarea organismului, chiar și schimbările biologice prin care trece corpul nostru pot duce la acest lucru. După cum susține dr. Morgan Levine, putem preveni, încetini sau chiar inversa aceste schimbări. Astfel, spune el, vom putea trăi mai mult și vom fi mai sănătoși.

„Ideea este că deteriorarea organismului nu este doar un rezultat al timpului cronologic. Nu vârsta este cea care determină acest lucru în totalitate, ci și schimbările biologice prin care trece corpul nostru. Asta înseamnă că le putem preveni, încetini sau, după cum cred unii, le putem chiar inversa, iar astfel vom trăi o perioadă mai îndelungată, cu o stare de sănătate mai bună.

Nu vreau să spun că oamenii vor trăi până la 150 de ani, dar scopul este ca ei să rămână sănătoși în cea mai mare parte a vieții.”, spune dr. Morgan Levine, profesor asistent de patologie și șef al secției dedicate îmbătrânirii organismelor vii de la Universitatea Yale, potrivit The Thelegraph.

Cum să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani
Cum poți să rămâi tânăr chiar și la 70 de ani. Secretele dezvăluite de un profesor de la Yale

Cele patru moduri prin care putem „da timpul înapoi”

Expert în combaterea efectelor îmbătrânirii, dr. Levine a dezvăluit care sunt cele patru moduri prin care putem să dăm timpul înapoi, pentru a ne asigura că organismul nostru este într-o stare bună de sănătate. Potrivit specialistului, este necesar:

  • să adoptăm o dietă bazată pe plante în proporție de 75%;
  • să ținem post de cel puțin trei ori pe an;
  • să facem exerciții fizice de tip HIIT (cu Intervale de Intensitate Mare);
  • să ne asigurăm că avem un somn de calitate.

Așadar, expertul spune că este bine să avem o alimentație bazată pe plante și să reducem proteinele animale. Unele studii au arătat că, un consum excesiv de carne duce la o îmbătrânire mai rapidă a organismului. Cu toate acestea, dr. Morgan Levine nu recomandă să excludem proteinele animale din alimentație, ci doar să le consumăm moderat.

În schimb, profesorul recomandă consumul supelor și ciorbelor de legume (de exemplu supa sau ciorba de fasole). În opinia specialistului, postul și exercițiile fizice pregătesc corpul pentru „reparație și întreținere”. În ceea ce privește somnul și odihna, acestea au rolul de a repara organismul și de a elimina stresul acumulat în timpul zilei. Așadar, dr. Levine recomandă cel puțin 7 ore de somn pe noapte.