Home » Când, unde, cum » Cum poți să scapi de petele de nuci verzi. Metoda banală care nu dă greș

Cum poți să scapi de petele de nuci verzi. Metoda banală care nu dă greș

Cojocaru Cristian / 15.09.2021, 18:08
Cum poți să scapi de petele de nuci verzi. Metoda banală care nu dă greș

Tuturor ni s-a întâmplat ca, atunci când am cules nuci verzi să rămânem cu petele specifice pe mâîni încercând nenumărate modalități de a le scoate. Află cum poți înlătura aceste pete printr-o metodă simplă.

Petele de nuci verzi pot fi înlăturate cu ușurință

Dacă atunci când suntem copii, nu ne prea interesează acest aspect, ca adulți vrem neapărat să scoatem acele pete rămase pe piele de la nucile verzi. Desigur, poți apela la o pereche de mănuși însă acest lucru ar putea deveni inconfortabil, dar în cazul în care nu faci asta, ai de-a face cu niște pete persistente care pot rămâne acolo vreme de câteva zile.

Poți aștepta să treacă de la sine sau poți spăla zonele care prezintă pete însă uneori e posibil da din cauza fricțiunii să te alegi cu o iritație. Cei care se ocup cu colectarea nucilor, au dispozitive cu care le culeg, fără a căpăta aceste pete persistente. Ceea ce nu trebuie să uiți în cazul în care te confrunți cu aceste pete arată că:

  • petele nu apar imediat, dar poți începe numaidecât procesul de curățare imediat ce ai terminat treaba, chiar dacă mâinile sunt curate;
  • atenție sporită asupra produselor pe care le vei folosi, pentru că acestea pot fi agresive, mai ales dacă ai pielea fină;
  • utilizează niște mănuși din cauciuc pentru că cele din țesătură textilă se îmbibă cu sucul coajei nucilor;
  • în cazul în care utilizezi produse chimice, ai grijă să urmărești toate indicațiile care se află pe etichetă;
  • pentru a scoate petele poți utiliza nisip însă sunt șanse ca acestea să nu iasă de la prima utilizare;
  • sucul coajei de nuci nu este dăunător așa că poți aștepta pentru o perioadă dacă nu trebuie să te duci într-un loc important.
petele nuci verzi
Poti utiliza niste manusi din cauciuc pentru a evita petele persistente

Sucul de lămâie poate fi un puternic aliat împotriva petelor

Poți scoate petele de nuci verzi cu mai multe soluții naturale. Astfel, poți utiliza sucul de lămâie pentru a scoate petele neplăcute. Taie o lămâie pe jumătate, iar la câteva ore, te poți spăla cu sucul diluat cu apă caldă. Petele nu vor dispărea imediat însă vor deveni mai puțin vizibile. Seara se recomandă utilizarea unei creme hidratante, iar dimineața, reluarea procesului.

În cazul în care trebuie să cureți casa, nu amâna acest lucru pentru că produsele utilizate, te pot ajuta să scapi de petele neplăcute. Sucul de struguri necopți este, de asemenea, un alt produs natural care te poate ajuta să scapi de petele închise la culoare. Acesta acționează destul de similar cu cel de lămâie, fiind acid.

Sarea de mare, de asemenea, te poate ajuta îna ceastă problemă. Această procedură trebuie repetată la un interval de 3-4 ore până când vei obține rezultatul dorit. Nu uita ca după aceste proceduri să aplici crema hidratantă pentru piele. Peroxidul de hidrogen la rândul său poate fi luat în considerare însă acesta are efect doar asupra petelor foarte proaspete. Poți utiliza și un disc demachiat îmbibat în alcool medicinal dar ai grijă să faci acest lucru într-un loc bine ventilat. Metoda cea mai la îndemână dar care nu are același efect este utilizarea săpunului obișnuit.