Home » Când, unde, cum » Cum s-a înmulțit de fapt omenirea, dacă Adam și Eva i-au avut doar pe Cain și Abel. Detaliul din Biblie care deslușește misterul

Cum s-a înmulțit de fapt omenirea, dacă Adam și Eva i-au avut doar pe Cain și Abel. Detaliul din Biblie care deslușește misterul

Violeta Badea / 14.05.2021, 13:37
Cum s-a înmulțit de fapt omenirea, dacă Adam și Eva i-au avut doar pe Cain și Abel. Detaliul din Biblie care deslușește misterul

Cum s-a înmulțit de fapt omenirea, dacă Adam și Eva i-au avut doar pe Cain și Abel. Biblia spune că primii oameni de pe Pământ au fost Adam și Eva, iar aceștia au avut doi băieți, pe Cain și pe Abel. Dacă așa stau lucrurile, atunci cum s-a înmulțit omenirea? În acest material vă vom dezvălui un detaliu din Biblie care deslușește acest mister.

Cum s-a înmulțit de fapt omenirea, dacă Adam și Eva i-au avut doar pe Cain și Abel

În Biblie se menționează că Dumnezeu l-a creat pe primul om de pe Pământ, Adam. După un timp, El a scos o coastă din Adam și a creat-o pe Eva. Ambii au fost concepuți de Dumnezeu, după chipul și asemănarea Sa. În Vechiul Testament, se spune că cei doi au avut împreună doi băieți, pe Cain și pe Abel. Mai mult decât atât, se spune că l-a un moment dat Cain l-ar fi ucis pe Abel. Având doar aceste detalii, mulți se întreabă cum s-a înmulțit omenirea.

Ei bine, se pare că tot în Biblie se menționează, la un moment dat, că Adam și Eva nu au avut doar doi copii, ci mai mulți. Se pare că înaintea lui Cain și Abel, cei doi au avut un fiu pe nume Set. De asemenea, se mai menționează că după nașterea acestui copil, Adam a trăit nu mai puțin de opt sute de ani și a conceput mai mulți fii și fiice.

În capitolul 4 din Biblie se menționează despre căsătoria lui Cain, iar despre fiicele lui Adamși Eva nu sunt menționate până în capitolul 5 detalii. Imediat după acest episod ni se spune că el Cain „s-a împreunat cu nevasta sa; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Enoh. El a început apoi să zidească o cetate şi a pus acestei cetăţi numele fiului său Enoh” (Geneza 4:17, VDC).

Cine este sotia lui Cain
Cine este sotia lui Cain

Detaliul din Biblie care deslușește misterul

Multă lume a realizat că lumea s-a înmulțit prin incest, deoarece soția lui Cain era chiar sora sa, dar în acele vremuri incestul era permis. Potrivit credinței populare, Cain și soția sa au trăit între 800 și 900 de ani, timp în care au putut avea zeci sau poate chiar sute de copii.

În Biblie se menționează ca la un moment dat Adam a încălcat cuvântul lui Dumnezeu. Sfântul Maxim Mărturisitorul spune că „scopul de mai înainte al lui Dumnezeu a fost să nu ne naştem prin legătura nunţii, din stricăciune“. Însă, călcarea poruncii a făcut ca oamenii să se înmulţească prin nuntă, deoarece Adam a încălcat legea dată de Dumnezeu. Deci, toţi cei ce se nasc din Adam „se zămislesc întru fărădelegi“, căzând sub osânda protopărintelui. Aceasta o spune proorocul David, zicând: „în păcate m-a născut maica mea“. Deci Eva, maica noastră, a tuturor, a născut în păcat, adică din plăcere.

De aceea, şi noi, căzând sub osânda maicii noastre Eva, zicem că ne naştem în păcate („Filocalia“, vol. I, pag. 210). Unii preoți susțin că, dacă Adam nu ar fi greşit, neamul omenesc s-ar fi înmulţit prin cuvânt. În această privinţă spune Sfântul Vasile cel Mare: „Ce zici, omule? Este oare vreun lucru cu neputinţă la Dumnezeu? Oare Dumnezeu, Care înmulţeşte neamul multor feluri de păsări fără împreunare, nu putea face acest lucru şi cu neamul omenesc ?“ („Exaimeron“, Cuvântul 8).