Home » Când, unde, cum » Cum s-ar fi arătat Fecioara Maria credincioșilor. Totul despre Miracolul de la Fatima

Cum s-ar fi arătat Fecioara Maria credincioșilor. Totul despre Miracolul de la Fatima

Alexandru Cazacu / 13.05.2022, 17:23
Cum s-ar fi arătat Fecioara Maria credincioșilor. Totul despre Miracolul de la Fatima

Fátima este un oraș din Portugalia care a devenit loc de pelerinaj pentru creștinii catolici din întreaga lume. În anul 1917, aici s-ar fi arătat credincioșilor Sfânta Fecioară Maria. Evenimentul a fost observat de trei copii. Se spune că acestora li s-au transmis secrete importante pentru omenire. Află în continuare totul despre Miracolul de la Fátima.

Totul despre Miracolul de la Fatima, locul în care Fecioara Maria s-ar fi arătat credincioșilor

Într-o zi de mai a anului 1917, trei copii portughezi se aflau cu oile la păscut în apropierea localității Fátima. Zona era și încă mai este denumită de localnici „Cova da Irina”, care se traduce „Grota Sf. Irina”. Se spune că, pe data de 13 mai, cei trei copii au văzut o lumină puternică, iar din interiorul acesteia a ieșit „o doamnă” care s-a apropiat de ei.

Acea femeie le-a spus copiilor să se roage și să revină în acel loc în fiecare zi de 13 a fiecărei luni. Cum era și de așteptat, ajunși acasă cei mici au povestit părinților cele întâmplate. La rândul lor, aceștia au povestit întâmplarea și altor localnici. Așa se face că, pe data de 13 a fiecărei luni, din ce în ce mai mulți oameni se adunau în locul respectiv pentru a fi martori la miracol.

Așadar, copiii au ascultat spusele „Doamnei din Lumină”, iar pe 13 iunie 1917, ei au revenit în acel loc, împreună cu alte câteva zeci de persoane. Micuții au îngenuncheat lângă un măslin și păreau să vorbească cu cineva nevăzut pentru restul oamenilor.

Totul despre Miracolul de la Fatima. Cum s-ar fi arătat Fecioara Maria credincioșilor
Totul despre Miracolul de la Fatima. Cum s-ar fi arătat Fecioara Maria credincioșilor

Ce le-ar fi spus copiilor Fecioara Maria

Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură puternică, iar un nor și-a făcut apariția deasupra măslinului, dispărând apoi în înaltul cerului. O lună mai târziu, pe 13 iulie, Lucia dos Santos (fetița) i-a anunțat pe cei prezenți că pe data de 13 octombrie se va întâmpla o minune.

Așa că, la data respectivă s-au adunat în apropiere de Fátima aproximativ 70.000 de oameni. Aceștia veneau atât din Portugalia, cât și din alte colțuri ale lumii. Oamenii așteptau miracolul promis, când o ploaie torențială a început. Se spune că această ultimă apariție a „Doamnei din Lumină” ar fi fost precedată de un fulger puternic. Conform relatărilor celor prezenți, la un moment dat, ploaia a încetat, norii au dispărut, iar pe cer Soarele era sub forma unui disc argintiu.

Cei prezenți susțineau că Soarele a început să se rotească foarte repede, proiectând fascicule, iar apoi s-ar fi oprit în loc. Aparent, corpul ceresc ar fi repetat acest ciclu de 3 ori, iar o rotire a durat aproximativ 10 minute. Se mai spune că Fecioara Maria le-a încredințat copiilor trei secrete despre omenire.

Secretele dezvăluite la Fátima

Cele trei dezvăluiri fac referire descrierea Iadului, cele două Războaie Mondiale și la încercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea. Două dintre secrete ar fi fost descoperite în anul 1941, într-o scriere a Luciei, însă pe cel de-al treilea ea nu a vrut să îl dezvăluie. Cu toate acestea, după mai multe presiuni din partea Episcopului de Leiria, José da Silva, ea a scris secretul pe o foaie și a pus-o într-un plic. Acesta nu trebuia să fie deschis până în anul 1960.

Abia în anul 2000, textul despre care vorbim a fost făcut public de către Papa Ioan Paul al II-lea. Totuși, mulți specialiști susțin că acesta nu este complet, chiar dacă Vaticanul susține contrariul.

În ceea ce privește secretele, primul dintre ele este o descriere a Iadului, în care sunt dezvăluite chinurile ce îi așteaptă pe cei ce se abat de la cuvântul lui Dumnezeu. Cel de-al doilea prezice sfârșitul Primului Război Mondial și un alt conflict mondial ce urma să aibă loc. Iar cea de-a treia dezvăluire vorbește despre persecuția creștinilor și de tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea din data de 13 mai 1981.