Home » Când, unde, cum » De ce e bine să speli hainele noi înainte să le porți. Riscul major la care te supui

De ce e bine să speli hainele noi înainte să le porți. Riscul major la care te supui

Alexandru Cazacu / 15.03.2022, 13:57
De ce e bine să speli hainele noi înainte să le porți. Riscul major la care te supui

Cu siguranță, mulți dintre noi am auzit, cel puțin o dată, că hainele noi trebuie spălate înainte de a fi purtate. Însă, care o fi motivul? Se pare că ne expunem unor riscuri destul de mari, atunci când purtăm hainele noi fără să le fi spălat înainte. Află în articolul curent, de ce e bine să speli hainele noi înainte de a le îmbrăca pentru prima oară.

De ce e bine să speli hainele noi înainte să le porți

Cel mai probabil, nu există om care să nu își dorească haine noi, în care să se simtă și să arate bine. Totuși, după ce am achiziționat articole de îmbrăcăminte noi, înainte de a le purta, trebuie să le spălăm. De ce spunem acest lucru? În primul rând, trebuie să spălăm hainele noi pentru a scoate excesul de vopsea din ele. În caz contrar, substanțele chimice din vopsea pot intra în contact direct cu pielea și o pot afecta.

În plus, multe dintre hainele fabricate din fibre sintetice sunt colorate cu vopsea ce poate cauza reacții cutanate destul de grave, mai ales în rândul persoanelor mai sensibile. În concluzie, pentru a evita toate acestea, o spălare rapidă a puloverului pe care tocmai l-ai cumpărat nu strică.

De ce să speli hainele noi – Nu ești singurul care a probat haina respectivă

De cele mai multe ori, nu suntem singurii oameni care probează hainele noi. Așa că, pe acele articole vestimentare pot rămâne diferite bacterii sau fungi. Este nevoie doar de câteva minute să ții haina respectivă în contact cu pielea și astfel riști să le iei și tu.

Trebuie să menționăm și faptul că, nu doar vopseaua ne poate afecta pielea, ci și substanțele chimice cu care sunt tratate unele obiecte vestimentare pentru a se păstra mai multă vreme neșifonate. Deși nu toată lumea este dispusă să facă reacții alergice la aceste chimicale, acest lucru este posibil în cazul celor mai sensibili.

Acum că am aflat toate aceste lucruri, decât să ne trezim cu o senzație de disconfort, mâncărime și iritații, mai bine spălăm rapid hainele noi înainte de a le îmbrăca. Trebuie însă să avem grijă să spălăm articolele vestimentare conform indicațiilor de pe etichetă, deoarece le putem distruge sau putem păta și alte haine.

De ce să speli hainele noi
Motivul pentru care trebuie să speli hainele noi înainte să le porți

Acordă o atenție sporită lenjeriei intime, prosoapelor și lenjeriei de pat

De asemenea, dacă sunt noi, trebuie să spălăm lenjeria intimă, prosoapele și lenjeria de pat, pentru că acestea intră în contact direct cu pielea. Așa că, înainte de a le folosi, acestea trebuie spălate neapărat.

Totodată, dacă hainele pe care avem de gând să le îmbrăcăm sunt la mâna a doua, este absolut necesar să le băgăm în mașina de spălat înainte de a le purta pentru prima oară.

Așadar, este întotdeauna în interesul nostru să spălăm hainele înainte de a le purta, mai ales că făcând acest lucru reducem conținutul de substanțe chimice care pot rămâne în ele după procesul de fabricație.