Home » Când, unde, cum » De ce Lenin nu poate fi îngropat în pământ. Trupul fostului lider sovietic se află și acum în mausoleu, la 98 de ani de la moarte

De ce Lenin nu poate fi îngropat în pământ. Trupul fostului lider sovietic se află și acum în mausoleu, la 98 de ani de la moarte

Manolică Anca / 22.04.2022, 12:28
De ce Lenin nu poate fi îngropat în pământ. Trupul fostului lider sovietic se află și acum în mausoleu, la 98 de ani de la moarte

La 98 de ani de la moartea sa și la mai bine de un sfert de secol de la căderea Uniunii Sovietice, corpul mumificat al lui Vladimir Lenin continuă să fie expus într-un mausoleu din Piața Roșie din Moscova. Deși în Rusia se pune în mod regulat întrebarea ce să se facă cu trupul lui Lenin, autoritățile s-au arătat reticente până acum în a îndepărta cadavrul. De ce nu poate fi îngropat acesta?

Lenin, cel mai bine conservat cadavru de pe pământ

Mausoleul Lenin din Piața Roșie oferă una dintre cele mai macabre atracții ale Moscovei și poate cea mai faimoasă „mumie modernă” din lume. Înghețat în timp, corpul îmbălsămat al lui Vladimir Ilici Lenin se află într-o piramidă în trepte din granit roșu și labradorit negru. Aici, vizitatorii îl pot contempla în întunericul și răcoarea mormântului.

Cu toate că în testamentul său, Vladimir Ilici Lenin a cerut să fie înmormântat în pământ, el a fost îmbălsămat și înmormântat într-un cub temporar din lemn proiectat de arhitectul Alexei Șciusev. Trupul său a fost expus înainte de înmormântare și, deși guvernul a declarat că intenționează să-l îngroape, poporul rus nu a vrut să accepte acest lucru.

Guvernul rus ar fi primit peste 10.000 de telegrame de la publicul îndurerat care cerea ca trupul marelui lider să fie păstrat într-un fel sau altul pentru generațiile viitoare. Ca răspuns la protestele publice, în 1929 a fost comandat mausoleul permanent pentru a păstra rămășițele lui Lenin pentru o perioadă mai lungă de timp. Actualul mausoleu a fost inaugurat în 1930, proiectat tot de Șciusev.

Trupul lui Lenin a rămas aici până când a fost evacuat la Tymen, în Siberia (împreună cu îmbălsămătorii săi, care au lucrat pentru a-l păstra „proaspăt”), deoarece Moscova era sub amenințarea invaziei naziste. În martie 1945, o operațiune sovietică cu numele de cod „Obiectul nr. 1” a mutat corpul lui Lenin înapoi din Siberia la mausoleul din Moscova.

Mumia lui Lenin
Mumia lui Lenin

Sarcofagul este păstrat la o temperatură constantă de 16 grade Celsius și o umiditate de 80 – 90 la sută. Săptămânal, se folosește un înălbitor ușor pentru a combate ciupercile decolorante și mucegaiul de pe pielea lui Lenin, iar la fiecare optsprezece luni, cadavrul este supus unei băi chimice de glicerină și potasiu timp de treizeci de zile, în timp ce mausoleul este închis.

În acest timp, hainele lui Lenin sunt spălate și călcate cu grijă. Iar la fiecare trei ani, mumiei i se pune un costum nou.

De ce nu poate fi Lenin îngropat. Mărturia lui Putin

Discuții despre îngroparea trupului neînsuflețit al lui Lenin apar periodic. Dar unul dintre partizanii expunerii acestuia în mausoleul din Piața Roșie este chiar liderul rus Vladimir Putin. În anul 2018, el a comparat mumia lui Lenin cu moaștele sfinților creștini, astfel că el nu ar putea fi îngropat în pământ.

„Pe Lenin l-au pus într-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfinţilor pentru ortodocşi şi, în general, pentru creştini?”, a spus acesta, adăugând că partizanii înhumării mumiei lui Lenin îi spun că în lumea creştină nu există tradiţia de a nu îngropa rămăşiţele umane. „Cum să nu? Mergeţi la Muntele Athos ( Grecia) şi veţi vedea că există relicve de sfinţi”, a mai spus el.

Profeții despre ce se va întâmpla în Rusia când Lenin va fi scos din Mausoleu

Asceții ortodocși care au câștigat darul clarviziunii de la Dumnezeu cu viața lor sfântă au profeții despre ce se va întâmpla în Rusia când Lenin va fi scos din Mausoleu:

Predicția maicii Alipia din Kiev: „Războiul va începe în noiembrie asupra apostolilor Petru și Pavel. Acest lucru se va întâmpla în anul în care va fi scos cadavrul”.

Profeția bătrânului călugăr-schimnic Ioan, care a slujit în Biserica Sfântului Nicolae cel Plăcut din satul Nikolskoye (regiunea Iaroslavl, districtul Uglich) din eparhia Iaroslavl a Bisericii Ortodoxe Ruse:

„În aprilie, când „chelul” va fi scos din Mausoleu, Moscova va cădea în ape sărate și din Moscova va rămâne puțin. Păcătoșii vor înota mult timp în apa sărată, dar nu va fi nimeni care să-i salveze. Vor muri cu toții. Prin urmare, pentru cei care lucrează în Moscova, recomand să lucreze acolo până în aprilie. Astrakhanskaya va fi inundată, regiunea Voronej. Leningradul va fi inundat. Orașul Zhukovsky (regiunea Moscovei, la 30 km de capitală) va fi parțial distrus.

Domnul a vrut să facă acest lucru încă din 1999, dar Maica Domnului l-a rugat să mai dea timp. Acum nu mai este timp deloc. Doar cei care părăsesc orașele (Moscova, Leningrad) pentru a trăi în mediul rural vor avea o șansă de supraviețuire. Nu merită să începi să construiești case în sate, nu mai este timp, nu vei avea timp. Este mai bine să cumpărați o casă terminată. Va fi o foamete mare. Nu va fi electricitate, nu va fi apă, nu va fi gaz. Doar cei care își cultivă singuri mâncarea vor avea o șansă de supraviețuire.

China va intra în război împotriva noastră cu o armată de 200 de milioane de oameni și va ocupa toată Siberia până la Urali. Japonezii vor fi la conducere în Orientul Îndepărtat. Rusia va fi sfâșiată. Va începe un război teribil. Rusia va rămâne în granițele de pe vremea țarului Ivan cel Groaznic. Va veni Călugărul Serafim de Sarov.

El va unifica toate popoarele și statele slave și îl va aduce cu el pe țar … Va fi o foamete atât de mare încât cei care au acceptat „pecetea lui Antihrist” vor mânca morții. Și cel mai important – rugați-vă și grăbiți-vă să vă schimbați viața pentru a nu mai trăi în păcat, deoarece nu mai este timp deloc … ”, potrivit goaravetisyan.ru.