Home » Când, unde, cum » De ce nu e bine de fapt să ții telefonul mobil în buzunar. Sigur nu te așteptai la aceste motive. Specialiștii au spus clar

De ce nu e bine de fapt să ții telefonul mobil în buzunar. Sigur nu te așteptai la aceste motive. Specialiștii au spus clar

Alexandru Cazacu / 26.01.2022, 11:46
De ce nu e bine de fapt să ții telefonul mobil în buzunar. Sigur nu te așteptai la aceste motive. Specialiștii au spus clar

În zilele noastre, telefoanele mobile au devenit esențiale, iar mulți dintre noi nu își pot imagina lumea fără aceste dispozitive. Cel mai probabil, o mare parte din deținătorii de telefoane mobile au obiceiul de a le ține în buzunar, însă specialiștii sunt de părere că acest lucru nu este tocmai unul bun. Haideți să vedem de ce nu e bine să ținem telefonul mobil în buzunar.

De ce nu e bine să ții telefonul mobil în buzunar. Ce spun oamenii de știință

În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință din Rusia au realizat un studiu și au ajuns la concluzia că telefonul mobil nu ar trebui să fie ținut în buzunar. De ce spunem acest lucru? Ei bine, se pare că smartphone-urile au efecte negative asupra organismului, iar undele emise de acestea sunt extrem de dăunătoare.

Mai exact, studiile cercetătorilor ruși au arătat că aceste unde afectează atât sistemul endocrin, cât și cel reproductiv și nervos. Conform studiului, radiațiile emise de aceste dispozitive mobile sunt periculoase, mai ales pentru femeile însărcinate și pentru copii, potrivit unica.ro. Se pare că este recomandat ca telefonul să stea la o distanță de cel puțin 1,5 cm de corp, pentru a reduce nivelul de radiații.

Ba chiar mai mult de atât, pe lână riscurile legate de radiațiile pe care le emite, atunci când ținem telefonul în buzunar există și riscul de a-l strica. Concret, atunci când ne aplecăm sau în diferite alte situații, acesta poate să cadă pe unele suprafețe, iar astfel se poate strica sau chiar îl putem pierde.

Ce ce să nu ții telefonul în buzunar
Ce ce să nu ții telefonul în buzunar

Greșeli care scurtează durata de viață a telefonului

Pentru mulți oameni, pierderea sau defectarea telefonului mobil poate fi un lucru extrem de neplăcut. În ciuda acestor lucruri, nu toată lumea își protejează dispozitivele într-un mod corespunzător. Așadar, în rândurile următoare, vă vom spune care sunt cele mai frecvente greșeli care pot dăuna telefoanelor mobile.

Nu închidem telefonul

Experții în acest domeniu susțin că există mai multe motive pentru care ar trebui să oprim telefoanele din când în când. Unul dintre acestea este pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Iar o altă teorie are legătură cu întreruperea proceselor care rulează în fundal și oprirea aplicațiilor care ocupă spațiu și consumă bateria, nefiind închise corespunzător.

Nu folosim protecție împotriva programelor dăunătoare

Cel mai probabil, toată lumea a auzit că smartphone-urile pot fi atacate de viruși și programe malware. Așadar, dacă aveți un dispozitiv care rulează cu sistemul de operare Android, puteți instala mai multe aplicații care să oprească aceste atacuri, printre care: Lookout, Avast sau TrustGo.

Expunerea telefonului la unele elemente ale naturii

Este foarte important să știi care este gradul de protecție IP (Ingress Protection) al telefonului tău. Acesta îți arată atât rezistența la apă a dispozitivului, cât și la alte elemente, cum ar fi praful. Cu cât acest grad este mai ridicat, cu atât telefonul este mai rezistent. Așadar, nu doar apa poate duce la defecțiuni ale smartphone-ului ci și praful, nisipul sau căldura excesivă.